Skip to main content

10 tips als je golft in de winter

Ook in koude omstandigheden kun je prima golfen. En hoe beter je voorbereid bent, hoe leuker het is! Bekijk deze tips voor beginners en gevorderden. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte golfers, luidt een bekende spreuk. En slecht-weer-golf is nog altijd beter dan geen golf! En met deze tips wordt het leuker en scoor je beter.

Lees verder

Winterregels op de golfbaan

Ken jij de 'winterregels'? Dat zijn plaatselijke regels die tijdelijk ingevoerd kunnen worden om golfers een beetje te helpen als de baan er minder goed bij ligt door slechtere weersomstandigheden. Hier lees je alles wat je moet weten. Doe er je voordeel mee!

Lees verder

Alle Golfregels in 1 app

Met de regel-app van de R&A kunnen golfers snel en gemakkelijk een regel checken op hun smartphone - in de Nederlandse taal. De regel-app van de R&A is ontwikkeld voor smartphones en tablets. De app is gebruiksvriendelijk en de volgende onderdelen van de app zijn vertaald in het Nederlands.

Lees verder

Leer de afstanden van je clubs

Welke club moet ik pakken? Hoe ver moet ik met iedere club slaan? Wat is de juiste afstand van een ijzer 7? Het antwoord is... dat hangt ervan af. Er is geen vaste afstand de je met een bepaalde club moet kunnen slaan. Maar daarom is het juist van belang de afstanden van je eigen clubs te leren kennen.

Lees verder

Balposities, hoe zat het ook al weer?

De positie van de golfbal is van groot belang om de bal goed te kunnen raken. Door de bal op het juiste punt te raken in je swing (het juiste raakpunt) zorg je voor de juiste balvlucht en de juiste richting van de bal. Leg je de bal teveel naar rechts, dan raak je de bal te vroeg in je swing. En teveel naar links betekent dan natuurlijk dat je de bal te laat raakt in je swing. In beide gevallen mis je het ideale raakpunt met alle gevolgen van dien voor de richting en hoogte van de balvlucht.

Lees verder

Hoe kun je je handicap verlagen op Par 3 banen

Is het verlagen van je handicap moeilijk? Nee hoor, dat valt enorm mee. Je hoeft zelf niet alleen maar 18 holes banen te lopen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om Qualifying kaarten te spelen op Par-3 banen. Dat betekent dat je op Par-3 banen een officiële Qualifying kaart kunt lopen en met een voldoende score je handicap kunt verlagen.

Lees verder