Skip to main content

Hoe loop ik een Qualifying kaart?

Op je scorekaart wordt een sticker geplakt en een registratienummer genoteerd of je krijgt een sticker uit de zuil van het handicapsysteem van de golfclub, zodat het zichtbaar is dat je op deze baan een handicapscore mag inleveren.

Wanneer je een Qualifying kaart gaat lopen, bepaal je vooraf wie je Marker wordt. Dit is een medespeler  (met minimaal GVB met hcp 54) aan wie je jouw eigen scorekaart overhandigt en die voor jou de betreffende scores bijhoudt. Na afloop wissel je de scorekaarten weer om, controleert de scores van elkaar en plaatst beiden je handtekening. Je levert je Qualifying kaart in bij de betreffende wedstrijdcommissie of je voert je score online in via de app of webiste van jouw golfvereniging.

Je speelt 9 of 18 holes

Je speelt vervolgens 9 of 18 holes, uitgaande van Clubhandicap 54. Dit kan op een ‘grote’ 18-holes baan zijn, maar ook op een Par-3 baan. Deze Par-3 baan moet wel door de NGF zijn goedgekeurd. Tevens kies je om vanaf oranje, rood, blauw, of geel (en voor de heren ook wit) te spelen. Op de club hangt een handicaptabel, die aangeeft hoeveel slagen je per tee-kleur meekrijgt op deze baan bij handicap 54.

Als beginnende golfer raden wij aan om van de oranje of de rode tee te spelen. Vervolgens kijk je hoeveel slagen je krijgt vanaf deze tee. Als het een moeilijke baan is, dan krijg je waarschijnlijk meer slagen mee, bijvoorbeeld 58 slagen over 18 holes. Op een makkelijke baan minder slagen, bijvoorbeeld 52 over 18 holes. De spelvorm bij een Qualifying kaart is altijd Stableford.