Skip to main content

Wat is het Golfvaardigheidsbewijs


Wat is Handicap 54 (GVB)?

Het golfvaardigheidsbewijs staat tegenwoordig gelijk aan een speelniveau van handicap 54. Tegelijkertijd met de wijziging van het GVB naar handicap 54 is het NGF 9-Stappenplan geintroduceerd. Het 9-Stappenplan is opgesteld door de Nederlandse Golf Federatie om jou beter te begeleiden vanaf een Golfbaanpermissie naar Handicap 54 (het vroegere golfvaardigheidsbewijs) en een lagere handicap.

Handicap 54 pas (digitaal)

Handicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee je aantoont dat je de basisprincipes van het golfspel en een bepaald basisniveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Handicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van je Handicap 54 (GVB), krijg je een pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met je handicap 54.

Om je NGF pas te ontvangen, wordt je na je cursus lid van een NGF aangelsloten golfvereniging. Zonder dit lidmaatschap kun je je niet registeren bij de NGF. De NGF-pas wordt daarna elk jaar opnieuw uitgegeven en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig). Op de NGF-pas wordt ook je actuele handicap aangegeven.

Je betaalt elk jaar een bijdrage voor je jaarlijkse lidmaatschap van de golfvereniging. Daarvoor krijg je de pas thuisgestuurd en krijg je 6 keer per jaar het tijdschrift GOLFjournaal van de NGF met interessante artikelen, tips, kortingen en nieuws.

Hoe haal je je GVB/hcp 54?

Je GVB halen met handicap 54 doe je bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, met en zonder ervaring. Vergelijk onze GVB cursussen, bekijk welke golfbenodigdheden je mee moet nemen, op welke locaties je de golfcursus kunt volgen en waar je kunt golfen na het halen van je GVB.

GVB halen weekend

Direct je GVB/ hcp 54 halen in 1 dag met garantie

Deze cursus volg je met maximaal 5/6 deelnemers, waardoor het een intensieve cursus is met veel persoonlijk aandacht. Na deze cursus behaal je met garantie het GVB en direct de handicap 54 en speel je zelfstandig op alle grote golfbanen. Lees het artikel dat een undercover journalist van golfmagazine Golf.nl hierover schreef: Kun je golfer worden in 8 uur?