Skip to main content

Golf app : gratis voor alle golfers in Nederland

De gratis app GOLF.NL kan worden gebruikt door alle golfers die bij de NGF zijn geregistreerd. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone (Apple of Andriod) en een NGF-nummer. Je kunt de Golf App na het downloaden - en eenmalig invullen van je eigen NGF-nummer en barcodenummer - direct gebruiken. Met de app GOLF.NL kun je je scorekaarten direct registeren zodat je handicap realtime wordt aangepast. Zo houd je je golfprestaties bij en kun je ze ook delen met vrienden. Ook zit de digitale NGF-pas in de app. Zo raak je nooit meer je NGF_pas kwijt en staat er op je digitale NGF-pas altijd je actuele handicap.
 
Op deze pagina geven we ook antwoord op de meest gestelde vragen.  Wil je weten hoe je een account aanmaakt of hoe je de digitale pas download? Kijk dan hier.
 

 

Meest gestelde vragen over de Golf app

Zit mijn NGF-pas ook in de Golf app?

Jouw NGF-pas zit in de app van GOLF.NL. Je hoeft alleen nog je mobiele telefoon bij de hand te hebben als je je NGf-pas wilt laten zien. Het digitaliseren van de NGF-pas maakt het nog makkelijker en is bovendien ook uit milieuoogpunt een maatregel die past bij deze tijd. De digitale pas vind je ook terug in mijn.golf.nl, de online portal van jouw registratie waar je ook een mooi overzicht van jouw golfprestaties kunt bekijken.

Moet ik de scorekaart die ik in de Golf app invoer ook op op de club inleveren? 

Nee, je moet één manier van invoeren van je score kiezen, anders wordt de scorekaart dubbel verwerkt.

Kan ik ook rondes over 9-holes invoeren?

Ja, alle banen en lussen die officieel beschikbaar zijn bij de NGF zijn in te voeren in de app GOLF.NL. 

Ik speel nooit een Qualifying kaart. Kan ik de app dan gebruiken?

Ja, je kunt ook oefenkaarten invoeren in de app GOLF.NL. Schuif de slider\knop 'Qualifying' naar links om een oefenkaart in te voeren. Je hebt dan geen marker nodig.

Kan ik zonder een marker een qualifying scorekaart invoeren?

Nee, je qualifying kaart moet altijd ‘ondertekend’ zijn door een marker die ook een account heeft van de app. 

Aan welke voorwaarden moet een scorekaart en mijn marker voldoen?

Bekijk hier de voorwaarden.

Ik heb een verkeerde marker ingevuld, kan ik dit wijzigen?

Ja, zolang de scorekaart nog niet is goedgekeurd kan je de marker altijd wijzigen. Ga naar 'Mijn spel' en naar je scoreoverzicht. Klik daar de scorekaart aan en pas je marker aan.

Wat gebeurt er als ik een qualifying ronde ben begonnen en halverwege besluit deze te beëindigen?

Zodra je qualifying ronde bent begonnen, kun je deze niet meer annuleren zonder dat het impact heeft op jouw handicap. Het 'zomaar' annuleren van een scorekaart resulteert in een 0,1 stijging van je handicap. Als je een geldige reden had om je ronde te beëindigen, kan de handicapcommissie van je club de kaart alsnog verwijderen.

Kan ik mijn scorekaart nog aanpassen na het afronden?

Na het afronden van de scorekaart wordt er een samenvatting van de scorekaart getoond zodat je deze kan controleren. Indien een verkeerde marker is geselecteerd kan de speler deze nu wijzigen en de kaart opnieuw naar de juiste marker versturen. De kaart wordt naar je vereniging gestuurd. Voor het aanpassen of wijzigen van ingevoerde scorekaarten moet je dan ook bij je vereniging zijn.

Moet ik mijn papieren scorekaart invullen en bewaren?

Als je digitaal je score hebt ingeleverd, dan hoef je de papieren scorekaart niet meer te bewaren of op de club in te leveren.

Kan ik officiële wedstrijdkaarten en buitenlandse kaarten verwerken via de app?
Nee, wedstrijdkaarten kun je niet via de app registeren. Rondes die je gespeeld hebt in het buitenland ook niet. Dit kan alleen via de systemen van jouw golfclub. Informeer bij de handicap en regelcommissie van jouw als je meer wilt weten.
Heb ik internet nodig om een scorekaart in te voeren?

Tijdens het starten en afronden van je ronde heb je internet nodig. Gedurende je ronde niet.

 

Vragen over je Golf app profiel

Kan ik notificaties uitzetten?

In het tabblad 'profiel' kun je notificaties voor op je telefoon uitschakelen.

Mijn handicap klopt niet, wat nu?

Het kan zijn dat je handicap in de app verschilt met die van je club. Dit zit hem waarschijnlijk in de software van de club die jouw scorekaarten niet (correct) uitwisselt. Neem in dat geval contact op met de handicap-commissie van je golfclub waar je lid bent, zij kunnen contact opnemen met de softwareleverancier.

Kan ik mijn persoonsgegevens wijzigen in de app?

Nee, je persoonsgegevens kun je alleen wijzigen bij de golfclub waar jij je NGF-registratie hebt lopen. Deze gegevens worden vervolgens automatisch aangepast in de app GOLF.NL.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Druk bij het login scherm op 'wachtwoord vergeten'. Na het invullen van je emailadres ontvang je een email waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Wat moet ik doen als mijn mailadres waarmee ik inlog in de app GOLF.NL verkeerd staat?

Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij resetten je mailadres zodat je opnieuw kunt registreren met je correcte mailadres. 

Hoe voeg ik mijn vrienden toe? 

Voeg je vrienden toe door op het 'plusje' links bovenin je tijdlijn te drukken. Kies voor de optie 'Zoek binnen deze app'. Zoek vervolgens op naam, of NGF-nummer. Heb je vrienden en/of vriendinnen die de app nog niet gebruiken? Nodig hen dan heel eenvoudig uit door op het plusje te drukken en de optie 'Uitnodigen voor deze app' te kiezen. Je kunt dan vervolgens kiezen uit WhatsApp, e-mail, sms of social media. 

Hoe kan ik een vriend verwijderen?

Door de naam van de vriend naar links te schuiven kan je een vriend uit de vriendenlijst verwijderen.

 

 

Wil je weten hoe je een account aanmaakt of hoe je de digitale pas download? Kijk dan hier.