Skip to main content

Wat is handicap 54?

Handicap 54 is eigenlijk hetzelfde als het  golfvaardigheidsbewijs (GVB), maar dan met een handicap van 54. Het is echter verwarrend omdat het GVB vaak wordt verward met baanpermissie. Wat is nu het verschil? Wij zetten het op een rij.

  • baanpermissie: toestemming om op beperkt aantal kleine (par 3) golfbanen te spelen
  • golfvaardigheidsbewijs met handicap 54: toestemming om op grote golfbanen te spelen in en buiten Nederland

Hiernaast heb je ook nog "lokale baanpermissie". Dat wordt vaak gegeven door een professional na een paar lessen. Dit betekent dat je alleen op de kleine (Par 3) golfbaan waar je les hebt, mag spelen. Op andere banen is dit niet geldig.

Hoe haal ik het GVB met handicap 54?

Er zijn meerdere manieren om je GVB/ handicap 54 te halen. Uiteraard kun je bij een lokale golfschool losse lessen volgen. Maak vaak is dat een lang en kostbaar traject.

Wil je snel kunnen golfen met je GVB/ hcp 54, dan zijn er 2 opties:

  • optie 1 : een 1-daagse GVB/ handicap 54 cursusdag volgen met 100% garantie op het direct behalen van je GVB/ hcp 54
  • optie 2: een 2-daagse baanpermissie cursus volgen en daarna bij de golfprofessional Qualifying dag volgen/ hcp kaarten lopen

Optie 1: Snel en met garantie je GVB en hcp 54 halen

Bij een 1-daagse cursus zit het behalen van je GVB/ hcp 54 inbegrepen bij de cursus. En met 100% garantie. Na een eendaagse cursus hoef je dus zelf geen Qualifying kaarten meer te lopen maar je sluit de dag gegarandeerd af met je GVB en hcp 54. 

Daarna speel je gegarandeerd op alle grote golfbanen in en buiten Nederland.

Optie 2: Eerst kennismaken en dan je GVB/ hcp 54 behalen na een 2-daagse cursus?

Als je je een 2-daagse (beginners) golfcursus hebt gevolgd, ga je daarna bij de golfprofessional een Qualifying dag volgen/ hcp kaarten lopen om je handicap 54 te halen. 

Of het behalen van het GVB/ hcp 54 in 1 keer lukt, is de vraag. De meeste golfers hebben er 3-4 rondes voor nodig om het juiste aantal punten te halen. Let erop dat je daar ook weer kosten voor kwijt bent.