Skip to main content

Wat is het golfexamen

Na het behalen van het golfexamen krijg je een golfvaardigheidsbewijs (GVB). Hiermee mag je de golfbaan op. Het golfexamen is ooit ontstaan om ervoor te zorgen dat een beginnende golfer voldoende wist van de etiquette en golfregels. Je bent hiermee in staat om zelfstandig de golfbaan op te gaan. Het behalen van het golfvaardigheidsbewijs is voor iedereen mogelijk, zelfs zonder enige golfervaring!

Wat houdt het golfexamen precies in?

Het golfexamen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen waarmee je het GVB met handicap 54 kunt behalen.

Theorie examen golf

Als je een golfcursus volgt om je GVB te halen, dan doe je na de cursus theorie-examen. Dit golfregelexamen bestaat uit een schriftelijke meerkeuzetoets van 30 vragen. Je krijgt 10 vragen over de golfetiquette, 19 vragen over de golfregels en 1 vraag waarbij je een Stableford-score moet uitrekenen. Je mag maximaal een uur over het golfregelexamen doen. Je haalt het wanneer je minimaal 23 vragen goed hebt beantwoord.

Na het behalen van het theoretisch golfexamen en het volgen van een cursus behaal je minimaal een baanpermissie. Dat noemen we ook wel stap 1 van het 9-stappenplan. Met baanpermissie mag je spelen op de golfbaan waar je het theoretisch golfexamen behaald hebt. Je hebt dan nog geen golfvaardigheidsbewijs, maar kunt dus al wel op deze golfbaan golfen.

Praktijkexamen golf

Wil je op alle golfbanen spelen, dan moet je ook het praktijkexamen afleggen. Dat betekent dat je officiële scorekaarten moet lopen op de golfbanen en voldoende Stableford-punten moet behalen. Dat noemen wij Qualifying kaarten lopen. Wanneer je deze hebt behaald, beschik je over een GVB met handicap 54 en mag je op alle grote golfbanen in Nederland en in het buitenland spelen.

Wil je met één cursus gelijk je golfexamen halen? Volg bij Golfacademie Nederland een eendaagse theorie- en praktijkcursus waarna je direct met je GVB en handicap 54 op de grote golfbanen mag golfen!

Waar kan ik het golfregelexamen theorie oefenen?

Je wilt natuurlijk het liefst in één keer slagen voor het theorie-examen. Je kunt daarom voor het golfexamen oefenen op www.ngfgolfregelexamen.nl. Daarnaast krijg je na het reserveren van je cursus diverse digitale boeken en samenvattingen toegestuurd. Er bestaan verschillende oefenboeken zoals ‘Golfregels voor startende golfers’ en ‘Oefenvragenboek voor het Golfregelexamen’.

Let op: heb je examenvrees of zie je enorm op tegen het theorie-examen? Kies dan de 1-daagse GVB / hcp 54 cursus met 100% slagingsgarantie op het theorie-examen en het lopen van de Qualifying kaart. We begeleiden je met persoonlijke aandacht naar een succesvolle afronding van je golfexamen.

Golfexamen GVB

Je golfexamen (GVB) halen met handicap 54 doe je bij Golfacademie Nederland. We bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, met en zonder ervaring.

  • Je GVB direct halen in 1 dag met slagingsgarantie
  • Je GVB halen na het volgen van een 2-daagse weekendcursus

Je golfexamen halen in een dag

Met de 1-daagse cursus GVB/ hcp 54 halen maak je in kleine groepjes kennis met de theorie en praktijk van de golfsport. Je sluit de cursus af met een theorie golfexamen (met 100% slagingsgarantie). Vervolgens speel je met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en in het buitenland.

Je golfexamen halen met een weekendcursus

De tweedaagse cursus GVB halen is een perfecte mogelijkheid om (in groepen van maximaal 12 personen) op een laagdrempelige manier kennis te maken met het golfen. Na de cursus heb je gegarandeerd je golfexamen en baanpermissie!

Locaties