Skip to main content

GVB halen

Je GVB halen met handicap 54 doe je bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, met en zonder ervaring. Vergelijk onze GVB cursussen, bekijk welke golfbenodigdheden je mee moet nemen, op welke locaties je de golfcursus kunt volgen en waar je kunt golfen na het halen van je GVB.
  • Je GVB en hcp 54 direct halen in 1 dag met garantie ⭐meest gekozen cursus

  • Je GVB halen na het volgen van een 2-daagse kennismakings cursus

  • Professionele GVB curus bij Golfacademie Nederland
1 daagse GVB/ hcp 54 cursus 2 daagse Baanpermissie cursus
Resultaat GVB en hcp 54 (je kunt dus direct golfen) Baanpermissie (je kunt nog NIET zelfstandig golfen)
Slagingsgarantie Ja, op theorie examen en praktijk Nee, geen garantie
Kern Individueel, intensief en doelgericht met gegarandeerd GVB / hcp 54 Globale kennismaking met de golfsport in grote groep
Golfles van PGA AAA head professionals golfprofessionals
Golfervaring nodig Geen ervaring nodig Geen ervaring nodig
Duur cursus 1 dag intensief 2 dagen globaal
Groepsgrootte Maximaal 5/6 deelnemers (bij een eigen groep zijn grotere groepen mogelijk) tussen 10-15 deelnemers
Direct golfen na de GVB cursus? Ja, met GVB/ hcp 54 op golfbanen in binnen- en buitenland Speelgarantie op aangesloten banen (meestal Par3 banen)
Wanneer 7 dagen per week, zelf datum kiezen Alleen zaterdag en zondag
Theoriecursus Inbegrepen Inbegrepen
Theorie-examen Inbegrepen Inbegrepen
Video analyse
Kosten Afhankelijk van aantal deelnemers. Qualifying kaarten tegen actietarief € 184,- pp (excl Qualifying kaarten naar hcp 54 van € 150 per kaart)
NGF-handicap pas Jaarlijks € 84 Jaarlijks € 84
Extra Overdekte en verwarmde driving range en mogelijkheid tot indoor putten

GVB/ hcp 54 halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen behaal je direct je GVB  en hcp 54. Je sluit de cursus daarom af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en buitenland.

GVB cursus halen na een weekend

De tweedaagse kennismakingscursus om je GVB te halen is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met de golfsport. De theoriecursus en het theorie examen is inbegrepen. Na de cursus heb je baanpermissie en kun je verder om je GVB en hcp 54 te halen. Je kunt ook de 1-daagse GVB/ hcp 54 dag direct boeken.

Benodigdheden GVB cursus

Draag sportieve kleding en golfschoenen met softspikes. Wanneer je geen golfschoenen hebt, raden wij je aan om sportschoenen zonder noppen te dragen. Je kunt tijdens de GVB cursus golfclubs lenen, maar wanneer je zelf over golfclubs beschikt kun je deze uiteraard gebruiken. Daarnaast heb je de volgende golfbenodigdheden nodig:

  • Pitchfork
  • Marker
  • Golfballen
  • Tees
  • Golfhandschoen
  • Water en een versnapering

Beschik je niet over deze golfbenodigdheden? Het is altijd mogelijk om deze aan te schaffen op de golfbaan. 

Theorie-examen: Golfregelexamen

Met het behalen van het Golfregelexamen bewijs je dat je de regels en etiquette van het golfen onder de knie hebt. Bekijk de golfregels ter voorbereiding. Het theorie-examen bestaat uit 30 vragen waarvan je er 23 goed moet beantwoorden om te slagen. Er zijn 10 vragen over etiquette, 9 over regels en 1 over het Stableford systeem. 

Praktijkexamen golfvaardigheidsbewijs: Qualifying kaarten

Na het voltooien van de 2 daagse weekend cursus en het behalen van je theorie-examen kun je het praktijkexamen afleggen, ofwel de Qualifying kaarten lopen (met de professional). Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de 1-daagse GVB/ hcp 54 cursus. Hiermee laat je zien dat je het golfen voldoende beheerst om het golfvaardigheidsbewijs met handicap 54 te halen. Je speelt officiele scorekaarten met een marker die je scores noteert. Bij rondes met 9 holes dien je minimaal 18 punten te halen voor je GVB. Bij rondes met 18 holes moet je minstens 36 punten behalen. Je kunt ook de 1-daagse GVB/ hcp 54 dag direct boeken.

Locaties