Skip to main content

Wat is Golfregelexamen

Als je je GVB wilt halen, heb je vast wel eens gehoord over het regelexamen. Hoe ingewikkeld is dat nu? Wanneer slaag je voor het examen? En hoe kun je het beste voorbereiden? Wij geven je antwoord.

We beginnen bij het begin. Als je wilt beginnen met golf, moet je een baanpermissie behalen, golfregelexamen doen en daarna kun je je GVB en handicap 54 registratie behalen. We helpen je hier verder in 3 eenvoudige stappen.

Stap 1. Baanpermissie halen tijdens een cursus
Stap 2. Golfregelexamen doen tijdens een cursus
Stap 3. GVB en hcp 54 halen door het halen van voldoende Stableford punten (met de golfpro)

Tijdens de 2-daagse beginners cursus kun je stap en 1 en 2 behalen

Tijdens de 1-daagse GVB/ hcp 54 cursus behaal je stap 1, 2 en 3 met 100% garantie

Wat is het regelexamen?

Het golfregelexamen toetst of een beginnende golfer voldoende weet van de etiquette en golfregels. Als je gaat golfen is het wel zo eerlijk als iedereen dezelfde regels hanteert. Het is daarom belangrijk dat iedereen de basisregels kent en de etiquette.

Bij veel golfbanen is dat een heel officieel en serieus onderdeel van het behalen van het GVB/ hcp 54. Bij onze cursussen doe je het examen tijdens de cursus op een relaxte manier.

Bij de 1-daagse GVB/ hcp 54 cursus krijg je zelfs 100% slagingsgarantie op het theorie-examen.

Hoe moeilijk is het regelexamen

Als je helemaal niets weet van de golfsport, moet je wel wat basisregels leren. Zoals elke sport zijn er nu eenmaal regels om het spel eerlijk (en veilig) te laten verlopen. Volg je een 2-daagse kennismakingcursus, dan doe jij tijdens de cursus ook regelexamen. Daar moet je wel voor leren.

Tijdens de 1-daagse GVB/ hcp 54 cursus doe je ook theorie-examen, maar daarbij krijg je 100% slagingsgarantie. Wij begeleiden je tijdens de dag zo intensief, dat wij garanderen dat je alle kennis hebt voor een geslaagd resultaat.

Hoeveel vragen moet je goed hebben?

Het golfregelexamen is een schriftelijk examen (multiple choice) dat bestaat uit 30 vragen (10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag) waar je maximaal 60 minuten over mag doen. Je bent geslaagd als je 23 vragen van de 30 goed hebt beantwoord. Het examen bestaat uit illustraties met verschillende regelsituaties in de praktijk. Je kunt de situatie in de baan zo herkennen. Tijdens het examen mag je natuurlijk geen gebruik te maken van het regelboekje of enig ander referentiemateriaal. 

Moeten kinderen ook examen doen?

Kinderen tot 14 jaar mogen mondeling examen doen. Neem altijd contact met ons op als je met je kind(eren) een cursus wilt volgen.

En wat als je dyslectisch bent?

In uitzonderlijke gevallen mag de examinator het golfregelexamen mondeling afnemen. Dit geldt onder anderen voor kandidaten die dyslectisch maar ook spelers die al twee keer zijn gezakt. Of als je ernstige faalangst hebt.  De kandidaat moet in dat geval 20 vragen in de praktijk beantwoorden. Hiervan moeten er 15 goed zijn. Neem altijd contact met ons op zodat wij ook jou kunnen helpen.

Is het examen altijd in het Nederlands?

Het regelexamen is ook beschikbaar in het Engels. Neem altijd contact met ons op als je je geen Nederlands examen kunt doen.