Skip to main content

Golfen voor beginners

Wat leuk dat je wilt gaan golfen! Golf is een prachtige sport en een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning. Golf is een spel, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen. Het is de ideale ontspanning en perfect om er even uit te zijn. Op deze pagina geven wij je meer informatie over hoe je kunt beginnen met golf. 

Golfen voor beginners GVB halen

Iedereen kan beginnen met golf

Iedereen kan beginnen met golf, op elke leeftijd, met of zonder ervaring met anders balsporten zoals tennis en hockey. Soms is geen ervaring met balsporten zelfs een voordeel omdat je geen tennis- of hockey-techniek hoeft af te leren.
Beginnen met golf is ook voor iedereen die “gewoon gezellig” een rondje wil golfen zonder jarenlang les te moeten volgen of heel fanatiek te worden. Golf is een ontspannen activiteit waarvan je vooral moet genieten.

Hoe kan ik beginnen met golf?

Fietsen leer je niet in 1 of 2 dagen, en golfen ook niet. Golf is beste een knap lastige sport om onder de knie te krijgen. Maar je hoeft geen Tiger Woods of Joost Luiten te worden om plezier te beleven aan de golfsport.

Golfacademie Nederland heeft in heel Nederland korte cursussen waarmee je de basis snel en effectief krijgt aangeleerd. Je kunt daarna zelf bepalen of je nog beter wilt worden of dat je op je eigen niveau gaat genieten van de golfsport.

Is beginnen met golf duur?

Maak je geen zorgen over materiaal of andere spullen, want tijdens onze cursussen maak je gebruik van gratis leenset. Je hoeft dus zelf nog geen golfset aan te schaffen.
Het enige wat je nodig hebt aan eigen materiaal om te beginnen met golf zijn schoenen met een vlakke zool en sportief zittende kleding. Dus waar wacht je op?

Begin vandaag!

Je wilt beginnen met golf. Maar welke stappen zijn er als je de golfbaan op wilt en je golfvaardigheidsbewijs (vroeger het GVB) met handicap 54 wilt halen?
Golfacademie Nederland heeft heel overzichtelijk 2 mogelijkheden om te beginnen met golf.

Beginnen met golf optie 1: GVB/ hcp 54 halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen leer je in een klein groepje van max. 5/6 deelnemers de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp 54 te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en buitenland.
Voor: iedereen die zeker weer door te gaan met de golfsport en zo snel mogelijk de grote baan op wil met zijn/ haar GVB en handicap 54

Beginnen met golf optie 2: GVB halen na een weekendcursus

De tweedaagse kennismakings/ baanpermissiecursus  is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met de golfsport. Een theoriecursus is optioneel, het theorie examen is altijd inbegrepen. Na de cursus heb je gegarandeerd toestemming zelfstandig te golfen op onze locaties.
Voor: iedereen die eerst voordelig wil kennismaken met de golfsport en na de 2-daagse cursus tijd heeft om het traject naar het GVB en handicap 54 te doorlopen.