Pitch en putt golf

Je wilt een keer gaan golfen maar je hebt geen GVB oftewel golfvaardigheidsbewijs? Dan is Pitch en putt golf een leuke oplossing. In deze BLOG leggen we uit hoe het pitch & putt spel in zijn werk gaat en waar je de mooiste pitch en putt banen in Nederland vindt. Daarnaast leggen we uit hoe lang een rondje pitch&putt duurt en wat het kost. Kortom, alles wat je wilt weten over pitch en Putt golf.

Lees meer

Golfen zonder gvb

Wil je golfen, dan heb je natuurlijk je GVB/ hcp 54 nodig. Op grote golfbanen in Nederland en buitenland is het GVB/ hcp 54 vereist en soms zelfs een lagere handicap. Het GVB/ hcp 54 kun je natuurlijk behalen met 1-daagse GVB /hcp54 cursussen of 2 daagse kennismakingscursussen. Maar voordat je je GVB/ hcp 54 hebt, wil je misschien ook eens golfen. Dat kan op een klein aantal kleine golfbanen.

Lees verder

Meest gemaakte regelfouten

Regelinstanties proberen de golfregels steeds makkelijker te maken. Maar er blijven voldoende situaties over waarin golfers het niet precies weten. Deze regels worden het vaakst (onbewust) overtreden.

Lees verder

20 belangrijke golfregels

Golfegels zijn belangrijk maar je hoeft ze echt niet allemaal precies uit je hoofd te kennen. We hebben hier 20 belangrijke op een rij gezet, die je ook nog geprint en wel mee kunt nemen naar de golfbaan.

Lees verder

5 dingen die je moet weten over golf

Over geen enkele sport bestaan zoveel misvattingen als over golf. En dat vinden wij ontzettend jammer. Want golf is een hele leuke sport, voor elke leeftijd. En veel voordeliger en makkelijker dan jij denkt!

Lees verder

© Golfacademie Nederland. Alle rechten voorbehouden.