Skip to main content

Pitch en putt golf

Je wilt een keer gaan golfen maar je hebt geen GVB oftewel golfvaardigheidsbewijs? Dan is Pitch en putt golf een leuke oplossing. In deze BLOG leggen we uit hoe het pitch & putt spel in zijn werk gaat en waar je de mooiste pitch en putt banen in Nederland vindt. Daarnaast leggen we uit hoe lang een rondje pitch&putt duurt en wat het kost. Kortom, alles wat je wilt weten over pitch en Putt golf.

Wat is Pitch en Putt?

Net zoals bij “gewoon” golf, gaat het er bij pitch & putt golf ook om dat je de golfbal vanaf de afslagplaats (teebox) in zo min mogelijk slagen in de hole slaat. Die speler die na 9 of 18 holes het minste aantal slagen heeft gebruikt is de winnaar.

Leuker dan echt golf of toch niet?

De pitch en putt golfbaan is een kleinere golfbaan in vergelijking met de grote golfbanen in Nederland. Dat betekent dat de holes veel korter zijn en dat je je lange clubs zoals een driver niet nodig hebt. Eigenlijk verraadt de naam het al: eigenlijk pitch en putt je alleen maar. Dus meestal gebruik je alleen je putten, de pitching wedge en misschien je sand wedge om uit een bunker te komen. De afstanden met een pitch liggen tussen de 20 en 80 meter.

Veel mensen vinden Pitch en Putt daarom toch een beetje saai. De lange slagen, die het echte golf zo uitdagend maken, gebruik je namelijk niet. Als je dat wil, dan behaal je je GVB/ hcp 54 en kun je voluit slaan met bijvoorbeeld een driver.

GVB met handicap 54 halen

Je GVB halen met handicap 54 doe je bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, die geschikt zijn voor deelnemers met en zonder ervaring. Vergelijk onze GVB cursussen, bekijk welke golfbenodigdheden je mee moet nemen, waar je de golfcursus kunt volgen en waar je kunt golfen na het halen van je GVB.

GVB halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen maak je kennis met de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp 54 te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen met slagingsgarantie.

GVB halen in 1 dag

Hoe speel je Pitch en Putt golf?

Een Pich&Putt golfbaan heeft net als een grote golfbaan 9 of 18 holes. Op elke hole sla je af vanaf de teebox (afslagplaats) richting de vlag. Deze vlag staat op de green, dit is een korter gemaaid stukje gras. Heb je de golfbal op de green geslagen dan pak je de putter om de golfbal mee in de hole te putten. Hoe minder slagen je gebruikt, hoe beter het is.

Voor wie is Pitch en Putt

Pitch en Putt kan over het algemeen door iedereen gespeeld worden. Je hebt er geen GVB (golfvaardigheidsbewijs) nodig. Pitch en Putt is wel een leuke manier om laagdrempelig kennis te maken met het “echte” golf door de kortere holes. De holes zijn tussen de 30 en de 80 meter lang. Maar voor de beginnende golfer zijn pitch en putt holes ook perfect om te oefenen. Ook voor de gevorderde golfer is Pitch en Putt een leuk spel om te spelen en vaak nog een hele uitdaging.

Pitch en putt goed voor het korte golfspel

Meer dan 60 % van het golfspel op grote golfbanen vindt plaats op en rondom de green. Met Pitch en Putt kun je dit dus perfect oefenen. Een goede golfer zal het nog vrij lastig vinden om een PAR te lopen op een Pitch en Putt baan. In Nederland is een groot aantal Pitch en Putt banen.

Wil je toch op grote golfbanen spelen?

Heb je de smaak te pakken en wil je naar de grote golfbanen? Dan heb je je GVB nodig met handicap 54 .

Hier vind je alle informatie over het behalen van het GVB met handicap 54 halen met 100% garantie.

Snel GVB en handicap halen

Pitch en putt golfbanen Nederland

Hieronder hebben we een overzicht met de pitch en putt golfbanen in Nederland. LET op! dit zijn echt alleen maar de pitch&putt golfbanen die bekend staan om deze formule. Er zijn nog meer golfbanen in Nederland die naast een grote golfbaan ook een par 3 of pitch en putt golfbaan hebben liggen. Hier later meer over. Op diverse locaties door heel Nederland vind je een pitch en putt golfbaan:

Mooiste Pitch & Putt baan

Om aan te geven wat de beste pitch en putt golfbaan is kunnen we niet. De verschillende banen hebben allemaal hun eigen karakter en per golfer ligt het er maar net aan wat je leuk vindt om te spelen. De ene golfer vindt een pitch en putt baan in het bos leuk, de ander houdt meer van een open golfbaan. De verschillende Pitch & Putt banen in Nederland maken het dat er keuze genoeg is!

Wat kost pitch en putt golf?

De pitch en putt golf prijzen verschillen per golfbaan maar reken op tarieven rond de €18. Je kunt vaak kiezen tussen 9 holes en 18 holes.

Hoe lang duurt pitch & putt?

Een golf ronde pitch & putt duurt ongeveer 1 uur en een kwartier voor 9 holes en 2,5 voor 18 holes met een groep van 4 personen. Uiteraard ligt het er wel aan of je het vaker hebt gedaan, de baan al kent en met hoeveel personen je bent.

Is pitch & putt moeilijk?

Eerlijk gezegd, pitch en putten is niet echt makkelijk. Golfen zelf is sowieso al best moeilijk en dat geldt ook voor het kortere werk. Bij pitch en putt golf geldt ook dat de banen smaller zijn en de greens kleiner. Maar het wel ontzettend leuk om te doen!

Heb je de smaak te pakken en wil je naar de grote golfbanen? Dan heb je je GVB nodig met handicap 54 .

Moet ik zelf golfclubs hebben voor pitch en putt?

Tuurlijk zou dat heel chill zijn als je deze hebt maar als je een rondje pitch en putt speelt krijg je deze er ook vaak bij! Dit geldt overigens niet voor de pitch en putt banen bij golfbanen zelf. Dan kun je voor ongeveer €2,50 golfclubs huren.