Skip to main content

Pas op deze 3 valkuilen als je begint met golfen

Als je wilt gaan golfen, duizelt het je soms van de termen en grote beloftes. Er zijn 3 grote valkuilen waar wij je voor willen behouden.

  1. Baanpermissie van een lokale golfleraar
  2. Een cursus GVB halen zonder handicap
  3. Eerst lid worden en later je GVB halen?

 

1.Baanpermissie van een lokale golfleraar

Ale je wilt beginnen met golfen, ga je misschien naar een lokale golfbaan om te informeren naar golflessen. Daar heeft de lokale golfleraar je vertelt, dat hij je al heel snel na een paar lessen ”baanpermissie” kan geven. Dat klinkt leuk, maar daar kun je weinig mee.

Baanpermissie betekent namelijk dat je alleen toestemming hebt om op de eigen golfbaan te spelen. En vaak is dit dan ook nog een kleine Par 3 golfbaan met alleen korte holes.
Je hebt dan dus nog geen GVB en handicap 54 en kunt nog niet spelen op andere grote golfbanen. Dat traject duurt bij een lokale golfbaan vaak veel langer omdat ze best streng zijn.

2.Een cursus GVB halen zonder handicap

Je hebt een voordelige “GVB” cursus gevonden op internet. Het ziet er geweldig uit en je denkt meteen na de cursus zelfstandig op alle golfbanen te mogen spelen. Helaas.

Een GVB cursus waar niet meteen expliciet bijstaat dat je ook je handicap 54 gehaald, is eigenlijk alleen een kennismakingscursus. Alleen is het woord GVB of golfvaardigheidsbewijs bijna synoniem geworden voor een beginnerscursus. En dat is jammer want dat maakt het voor een beginnende golfer heel onduidelijk.

En wat is dan de 2-daagse GVB cursus van onze eigen Golfacademie Nederland? Dat is dus ook een kennismakingscursus waarna je niet je handicap 54 haalt.  Alleen wij proberen dat zo duidelijk mogelijk aan te geven zodat je het duidelijk ziet wat het verschil is.

3.Eerst lid worden en later je GVB halen?

Je hebt geïnformeerd bij een lokale golfbaan. Je bent van harte welkom geheten en ze hebben hier uitgelegd dat je lid kunt worden en daarna lessen kunt gaan volgen om je GVB en handicap te gaan behalen. Zonde van je geld!

Want terwijl jij al lidmaatschapsgeld betaalt, mag je nog niet de grote golfbaan op. Want daarvoor heb je eerst je GVB en handicap nodig. En zodra je losse lessen volgt bij een lokale golfprofessional, ben je afhankelijk van zijn of haar mening of jij goed genoeg speelt om je GVB en handicap het te halen.

Wat dan wel?

Als je snel en met 100% garantie je GVB en handicap wilt halen, kun je dat doen bij Golfacademie Nederland.  Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen behaal je direct je GVB  en hcp 54. Je sluit de cursus daarom af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en buitenland.

Wil je alleen kennismaken met de golfsport? Dan kies je de voordelinge 2 daagse kennismakingscursus.

  •