Skip to main content

Golfstart: de beste manier om te starten met golf

Starten met Golf doe je bij Golfacademie Nederland. Bij ons vind je verschillende cursussen voor het halen van je GVB (golfvaardigheidsbewijs), met en zonder ervaring. Golfacademie Nederland heeft verschillende Golfstart cursussen in heel Nederland. Voor alle Golfstart cursussen van Golfacademie Nederland geldt

  • Golfstart is voor iedereen met en zonder ervaring
  • Golfstart cursussen zijn altijd inclusief gratis leenset of driving range ballen
  • Golfstart cursussen zijn mogelijk in heel Nederland
  • Professionale begeleiding van erkende PGA golfprofessionals
  • Lesprogramma's volgens het NGF Stappenplan

Golfstart 1: GVB/ hcp 54 halen in 1 dag

Tijdens de intensieve 1-daagse cursus GVB halen leer je de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB direct met hcp 54 te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart (met slagingsgarantie) . Vervolgens speel je direct de volgende dag met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en buitenland.

Golfstart 2: GVB halen na een weekendcursus

De tweedaagse baanpermissie cursus is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met de golfsport. Het theorie examen is altijd inbegrepen. Na de cursus heb je toestemming zlef te golfen op een klein aantal (Par 3 ) golfbanen en verder te werken aan het behalen van je GVB en hcp. Dit kan door het volgend van de de intensieve 1-daagse cursus GVB en handicap .

Verschillen tussen Golfstart mét of zonder handicap 54

Golfacademie Nederland biedt je verschillende Golfstart cursussen om je golfvaardigheidsbewijs te halen. Bekijk en vergelijk de cursussen hieronder om te bepalen welke cursus geschikt is voor jou.

1 daagse GVB/ hcp 54 cursus 2 daagse Baanpermissie cursus
Resultaat GVB en hcp 54 (je kunt dus direct golfen) Baanpermissie (je kunt nog NIET zelfstandig golfen)
Slagingsgarantie Ja, op theorie examen en praktijk Nee, geen garantie
Kern Individueel, intensief en doelgericht met gegarandeerd GVB / hcp 54 Globale kennismaking met de golfsport in grote groep
Golfles van PGA AAA head professionals golfprofessionals
Golfervaring nodig Geen ervaring nodig Geen ervaring nodig
Duur cursus 1 dag intensief 2 dagen globaal
Groepsgrootte Maximaal 5/6 deelnemers (bij een eigen groep zijn grotere groepen mogelijk) tussen 10-15 deelnemers
Direct golfen na de GVB cursus? Ja, met GVB/ hcp 54 op golfbanen in binnen- en buitenland Speelgarantie op aangesloten banen (meestal Par3 banen)
Wanneer 7 dagen per week, zelf datum kiezen Alleen zaterdag en zondag
Theoriecursus Inbegrepen Inbegrepen
Theorie-examen Inbegrepen Inbegrepen
Video analyse
Kosten Afhankelijk van aantal deelnemers. Qualifying kaarten tegen actietarief € 184,- pp (excl Qualifying kaarten naar hcp 54 van € 150 per kaart)
NGF-handicap pas Jaarlijks € 84 Jaarlijks € 84
Extra Overdekte en verwarmde driving range en mogelijkheid tot indoor putten

Wat kun je na je Golfstart cursus?

Met het behalen van je GVB, ook wel handicap 54 genoemd, laat je zien dat je kunt golfen en dat je weet welke regels er zijn. Het golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 geeft je daarom toegang tot alle golfbanen in Nederland en buitenland waar hcp 54 vereist is.

Golfvaardigheidsbewijs wereldwijd geldig

Na het behalen van je GVB met Clubhandicap 54 heb je niet alleen toegang tot golfbanen in Nederland en Belgie, maar kun je op golfbanen over de hele wereld golfen. Voor de meeste golfbanen is handicap 54 namelijk voldoende om te mogen spelen. Maar er zijn enkele golfbanen waarvoor een lagere handicap nodig is. Hier kun je pas golfen als je een lagere (en dus betere) handicap hebt behaald.

Theorie-examen: Golfregelexamen

Met het behalen van het Golfregelexamen bewijs je dat je de regels en etiquette van het golfen onder de kinie hebt. Het theorie examen bestaat uit 30 vragen, waarvan je er 23 goed moet beantwoorden om te slagen. Er zijn 10 vragen over de etiquette, 9 over de regels en 1 over Stableford systeem.

Zie je op tegen het Regelexamen? Bij ons 1-daagse cursus hebt je 100% slagingsgarantie.

Praktijkexamen golfvaardigheidsbewijs: Qualifying kaarten

Na het voltooien van de 2 daagse kennismakings cursus en het behalen van je theorie examen, kun je praktijkexamen doen. Oftewel het lopen van je Qualifying kaarten. Hiermee laat ze zien dat je het golfen voldoende beheerst om het golfvaardigheidsbewijs met clubhandicap 54 te behalen. Het lopen dat Qualifying kaarten doe je na de 2-daagse kennismakingscursus met de golfprofessional. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de 1-daagse GVB en hcp 54 cursus.

Let op: het praktijkexamen zit bij de 1-daagse GVB en hcp 54 cursus inbegrepen en je hebt dan ook 100% slaginsggarantie.