Skip to main content

Hoe kun je je handicap verlagen op Par 3 banen

Als je op een par-3 baan een ronde speelt, dan ben je minder tijd kwijt. Een beginnende golfer zal ook op een par-3 baan meer kans hebben om een par te maken dan op een grote baan, omdat de afstand naar de green niet groot is. Voor ervaren golfers zal een par-3 baan een uitdaging vormen, omdat ze in verhouding minder slagen zullen ontvangen dan op een grote baan.

Pilot project

Het kunnen veranderen van je EGA Handicap op een par-3 baan is op dit moment nog een pilot-project, waarvoor de NGF van de Europese Golf Associatie toestemming heeft gekregen. De NGF zal de komende jaren gegevens vergelijken van golfers die zowel op een par-3 baan als een grote baan scores inleveren. Zo kan bekeken worden of veranderingen in het systeem wenselijk zijn.

Hoe loop je een Qualifying kaart?

Op de golfbaan meldt je je bij de receptie (caddiemaster) of het secretariaat en je meldt dat je een Qualifying Kaart wilt spelen. Dit kan alleen wanneer de golfbaan en andere omstandigheden in orde zijn om voor een handicap te kunnen spelen. Je vindt dit op veel websites van golfbanen onder het kopje “baanstatus”. In de winter zijn de meeste golfbanen bijvoorbeeld niet Qualifying omdat ze dan gebruik maken van wintergreens waardoor de afstanden niet meer kloppen.

Let op: spelers met een handicap lager dan 4.5 kunnen hun hand