Skip to main content

Golfen met Nederlandse of Belgische Golfpas

Als je wilt golfen in Belgie kan dat met een Nederlandse Golfpas van de Nederlandse Golf Federatie. Maar wellicht vindt je het prettiger een pas te hebben van de Belgische Golf Federatie.

Nadat je GVB met handicap in Nederland is geregistreerd, kun je eenvoudig overstappen naar België.  We leggen graag uit hoe dat werkt. En heb je vragen? Wij helpen je graag In dit artikel behandelen we de volgende vragen.

  • Aansluiting Belgische Federatie
  • Hoe kies je de goede vereniging en de juiste federatiekaart?
  • Wij adviseren de type C kaart
  • Waar verkrijg je een type C kaart  
  • Hoe stap je over van Nederland naar Belgie

Belgische Golf Federatie

Om een federatiekaart in België te krijgen, is het nodig lid te worden van golfclub. Er zijn veel verschillende golfclubs om uit te kiezen met jaartarief vanaf zo’n € 150 tot het klassieke ‘full membership’ voor duizenden euro's.

Lid worden van een vaste golfclub in Belgie, zoals Golf Puyenbroeck, Open Golf Brasschaat of Golfclub Rinkven is dus enorm duur en alleen interessant als je van plan bent daar elke week te spelen op dezelfde baan.

Wat is dan de beste optie?

Wij adviseren een Belgische online Federatie kaart

Er zijn golfverenigingen zonder eigen golfbaan, die alleen de Belgische Federatie kaart vertreken. Het tarief van zo’n ‘greenfee-lidmaatschap’ ligt een stuk lager en je betaalt enkel wanneer je daadwerkelijk een ronde speelt.

Ideaal wanneer je maar af en toe de baan op kan of als je graag steeds andere banen speelt en ontdekt.

Je kan met dit type federatiekaart ook terecht bij andere golfclubs én je bent officieel aangesloten bij de Belgische Golf Federatie. Je maakt ook gebruik van de Golf Vlaanderen App met online reserveren en betalen van teetimes, deelname aan de Golf Vlaanderen wedstrijden, verzekering bij golfongevallen en alle communicatie zoals het magazine "Impact".

Hieronder vind je een overzicht van de clubs die de federatiekaarttype C aanbieden met link naar meer informatie.

Hoe stap je over naar Atgolf of OneGolf?

Als je GVB met handicap in Nederland is geregistreerd, neem je contact op met de golfvereniging in België.  je geeft aan dat je lid wilt worden en stuurt een kopie van de Nederlandse golfpas met handicap toe. De Belgische vereniging zal je lidmaatschap activeren en de Nederlandse handicap overnemen. Controleer of de handicap goed vermeld staat op je Belgische golfpas.

Daarna zegt je het lidmaatschap bij de Nederlandse vereniging op.