Skip to main content

Golfbrevet halen voor België

Je golfbrevet/ golfvaardigheidsbewijs halen in België is een langdurig en kostbaar traject. Bij Golfacademie Nederland kan dat sneller en voordeliger. En toch kun je met een Nederlands GVB/ golfvaardigheidsbewijs prima golfen in België en buitenland.

Hoe haal je je golfbrevet in Nederland?

De snelste manier om je Golfbrevet/ GVB te halen in Nederland en vervolgens te kunnen golfen in België is het volgen van een 1-daagse GVB/ hcp cursus. je volgt dan een 1-daagse cursus in een kleine groep bij een van de head professionals van Golfacademie Nederland.

 • 100% handicap garantie voor België

 • 100% slagingsgarantie theorie examen

 • 7 dagen per week mogelijk bij onze head professionals
 • Kleine groep max. 5/6 personen
 • Geen eigen golfclubs nodig
 • Geen ervaring nodig

Vraag direct alle informatie en tarieven aan voor de cursus GVB halen in 1 dag via de onderstaande button. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)75 772 8876 of vul het contactformulier in.

In België golfen met een Nederlandse GVB en juiste hcp?

Ja, dat kan. Na de cursus staat het GVB/ golfbrevet geregistreerd bij de Nederlandse Golf Federatie. Met dit GVB/ golfbrevet kun je direct na de cursus op alle Belgische golfbanen spelen waar het GVB/ golfbrevet met de juiste hcp voor België vereist is.  Je kunt je GVB/ hcp echter ook overzetten naar een Belgische golfvereniging. Wij helpen je hier graag bij. Vraag direct informatie aan over het behalen van en spelen met een Nederlands GVB-pas in België en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

GVB_halen_met_handicap

Hoe haal je je Golfbrevet in Belgie

Overweeg je toch je Golfbrevet/ GVB te behalen in Belgie? Dan leggen we graag alle stappen uit zoals het in Belgie gaat.

 1. Je volgt een privegolfles of een groepsles om kennis te maken met de golfsport. Vind je het leuk? Dan ga je verder.
 2. Je neemt verder golflessen en mag alleen op de driving range,  putting green en de oefenholes PAR 3
 3. Je doet theorie-examen. In tegenstelling tot in Nederland, geldt hier geen slagingsgarantie. Pas als je geslaagd bent, kun je verder oefenen om je baanpermissietest voor te bereiden.
 4. De baanpermissietest bepaalt of je goed genoeg speelt voor een  tijdelijke baanpermissie op de 9-holesbaan. Dit is nog geen golfbrevet en je mag alleen op de korte holes spelen van je eigen golfbaan.
 5. Met je tijdelijke baanpermissie kun je op de kleine baan spelen (junior course). Zo doe je ervaring op voor het golfbrevet/ GVB examen.
 6. Tijdens het golfbrevet/ GVB examen voor de handicap 54, speel je 9 holes en krijg je 3 extra slagen per lange hole. Je bent geslaagd als je een netto-stablefordscore haalt van minstens 18 punten over 9 holes.

Let op: dat je met hcp 54 nog steeds niet mag spelen op Belgische golfbanen. De meeste Belgische golfbanen hebben namelijk een vereiste van hcp 36. Je moet dus met je hcp 54 gaan spelen en door het spelen van officiele scorekaarten je handicap verlagen naar 36.

 

Wil je snel je GVB en de juiste hcp halen?

Na de 1-daagse GVB/ hcp cursus in Nederland staat het GVB/ golfbrevet geregistreerd bij de Nederlandse Golf Federatie. Met dit GVB/ golfbrevet kun je direct na de cursus op alle Belgische golfbanen spelen waar het GVB/ golfbrevet met de juiste hcp voor Belgie vereist is. 

Waar kun je straks spelen met je GVB/ golfbrevet en handicap?

Met je GVB/ golfbrevet speel je straks op alle golfbanen in en buiten Belgie. Dat kun je niet met alleen een golfinitiatie. De 10 mooiste golfbanen van Belgie liggen al voor je klaar als je straks je GVB met de juiste handicap hebt. Daarbij is je GVB/ handicap internationaal geldig, dus golf je ook heerlijk op vakantie.

Golf rondom Antwerpen

 • Rinkven International Golf Club
 • Brasschaat Open Golf & Country Club
 • Golfclub de Drie Eycken
 • Golf Puyenbroeck
 • Ternesse Golf & Country Club
 • Royal Antwerp Golf Club
 • Golfcentrum Reymerswael
 • Cleydael Golf & Country Club
 • Bossenstein Golf & Polo Club