Skip to main content

GVB pas en registratie

Als je wilt gaan golfen op grote golfbanen in Nederland en buitenland, heb je je Golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig, oftewel je handicap 54. Dit behaal je door een eendaagse GVB/ hcp 54 cursus of een tweedaagse cursus. Wanneer je je GVB en handicap 54 hebt, ontvang je een officiele GVB-pas met je handicap 54 van de Nederlandse Golf Federatie als bewijs van je handicap 54. 

GVB pas, digitale pas en online profiel

Tijdens je golfcursus word je ook lid van een online voordelige golfvereniging. Dit is noodzakelijk omdat je alleen via een golfvereniging een GVB-pas van de Nederlandse Golf Federatie kunt krijgen. Na je golfcursus ontvang je toegangscodes voor het online ledengedeelte van de website van de vereniging. Hier kun je onder andere je scorekaarten online registreren en bijhouden om je handicap te verlagen.

Digitale pas

Wanneer je de inlogcodes hebt ontvangen, kun je ook een account aanmaken met de Golf.nl app. Je vindt alle informatie hier: https://www.golfacademienederland.nl/over-ons/app-golf-nl De barcodes om je account in te maken, vindt je in je online profiel van de golfvereniging. Je hebt dan al in de app direct digitale GVB-pas met je actuele handicap.

 

Hoe haal je je GVB en handicap 54?

Bij Golfacademie Nederland vind je verschillende cursussen voor het halen van je GVB (golfvaardigheidsbewijs) en handicap 54, met of zonder ervaring. 

 

GVB/ hcp 54 halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen leer je de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB direct met hcp 54 te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je direct de volgende dag met je GVB en hcp 54 op alle golfbanen in Nederland en buitenland. Na deze cursus ontvang je direct je GVB-pas.

 

GVB halen na een weekendcursus

De tweedaagse baanpermissie cursus is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met de golfsport. Een theoriecursus is optioneel, het theorie examen is altijd inbegrepen. Na de cursus heb je toestemming zelfstandig te golfen op onze locaties en verder te werken aan het behalen van je GVB en hcp door het spelen van Qualifying kaarten (met de professional). Na deze cursus ontvang je de NGF-pas met baanpermissie en kun je verder werken aan het behalen van je GVB.

Golfvaardigheidsbewijs wereldwijd geldig

Na het behalen van je GVB met handicap 54 heb je niet alleen toegang tot golfbanen in Nederland en België, maar kun je golfen op golfbanen over de hele wereld. Voor de meeste golfbanen is handicap 54 voldoende, maar er zijn ook enkele golfbanen waarvoor een lagere handicap nodig is. Hier kun je pas golfen wanneer je een lagere handicap hebt behaald.