Skip to main content
Leren golfen: wat heb je nodig?

Wat heb ik nodig als ik ga golfen?

Als je een golfcursus volgt, kun je  gebruik maken van een leengolfset. Maar daarnaast heb je wat kleine benodigdheden nodig:  een golfhandschoen, pitchfork , tee’s en golfballen. Je hebt ook een heleboel dingen  (nog niet) nodig. Wij leggen uit wat je wel nodig hebt en wat (nog) niet.

Daarbij kun je kleine benodigdheden in een golfwinkel kopen of op een golfbaan, maar het is veel voordeliger als dit je online doet. Maar wat heb je dan precies nodig? Wij geven je een korte uitleg en natuurlijk de beste tips.

Voor je cursus hebt je 4 dingen echt nodig:

  1. Golfhandschoen
  2. Pitchfork
  3. Een zakje tee's
  4. Ballen

1. Golfhandschoen (let op, ben je rechtshandig, dan heb je een handschoen nodig voor je linkerhand!)
Veel golfers spelen graag met een golfhandschoen waardoor ze beter de grip van de club kunnen vasthouden. Hierdoor kun je beter leren golfen en ga je sneller beter spelen. Er zijn af en toe golfers die zonder handschoen spelen, maar dat adviseren wij niet. Een golfhandschoen kost ongeveer 15 euro.

Tip: Footjoy Hyperflex: 

2. Pitchfork

Een pitchfork heb je nodig om pitchmarks in de green te repareren. Dat hoort bij de etiquette van golf. Let op: we kiezen hier voor de duurste pitchfork van € 9,99 maar dat is niet voor niets. Goedkopere pitchforks gaan snel stuk omdat het materiaal veel slapper is. Met deze pitchfork kun je de komende 30 jaar blijven golfen. Een goede investering!

3. Een zakje tee’s

Tee's heb je altijd nodig. Gelukkig zijn ze voordelig. Koop altijd korte tee's voor het afslaan met ijzers en iets langere tee's voor het afslaan met de driver.

tees blue

4. Golfballen voor in de golfbaan

Golfballen zijn er in veel soorten en maten. Je kunt nieuwe golfballen kopen, maar wil je voordelig uit zijn? Koop dan tweedehands ballen. Net zo goed en minder erg als je veel ballen in het water slaat.  Tip: 36 gekleurde golfballen voor slechts € 15,-

golfacademie golfballen

 

Wat heb je tijdens de cursus NIET nodig maar wel als je doorgaat met golfen?

Vind je golf leuk? Dan wil je natuurlijk ook eigen spullen aanschaffen. Maar hoeveel kosten golfclubs, golfschoenen en andere zaken die je nodig hebt? En heb je die wel allemaal nodig? Wij geven je eerlijk antwoord wat je wel en vooral niet moet kopen.

  1. Golfclubs nodig?
  2. Golfkleding nodig?
  3. Golfschoenen nodig?

1. Golfclubs

Tijdens je cursus heb je nog geen eigen golfclubs nodig. Sterker nog, het is beter om voorafgaand aan je cursus nog niets aan te schaffen zonder het advies van een golfprofessional. Je golfprofessional kan vertellen wat je nodig hebt, bijvoorbeeld graphite of staal. Daarna kun je je oriënteren bij een goede clubfitter of een goede golfwinkel. Met te lange of te korte clubs leer je golf op een verkeerde manier en verkeerde clubs kunnen ook leiden tot blessures. 

Let op: Het is verleidelijk om op marktplaats een goedkope set te kopen of golfclubs over te nemen van een vriend. Maar het is heel belangrijk dat de golfclubs passen bij jouw lichaam en swing: dat ze de juiste lengte hebben en dat de shaft (de steel) niet te stijf of te flexibel is.

Ook zie jij als beginnende golfer niet dat een set op marktplaats al behoorlijk verouderd is of dat de lengtes van verschillende clubs niet overeenkomen. De prijs van een volledige set golfclubs voor ervaren spelers kan oplopen tot (ruim) boven de duizend euro. Dat heb je als beginnende golfer echt niet nodig.

Ga meteen naar de golfsets

Een complete of halve golfset?

Als beginnende golfer heb je genoeg aan een set van zo’n € 400-€ 500. Voor dat geld mag je een complete set verwachten van 14 golfclubs, die op maat gemaakt worden inclusief een golftas om je set in mee te nemen. Bijkomend kun je kiezen voor een (elektrische) trolley als je je tas niet wilt of kunt dragen. Ook daarin is er keuze vanaf € 99 voor een driewieler trolley tot € 1000 voor een elektrische trolley die je op afstand kunt bedienen. Er is voor elk budget een trolley.

2. Golfkleding

Golf kun je spelen in casual kleding die je al hebt. Op de meeste golfbanen kun je dragen wat je wilt maar op sommige banen is een spijkerbroek of een heel kort rokje niet toegestaan en op sommige banen is een polo met kraag verplicht. Kies wel altijd voor kleding waarin je goed kunt draaien en die is aangepast op de temperatuur. Vaak zijn laagjes kleding handig, zodat je tijdens het lopen van 18 holes wat kunt variëren.

Voordelig golfkleding vindt je hier.

3. Golfschoenen

Op oefenfaciliteiten (driving range) zijn golfschoenen niet noodzakelijk maar wel beter. En heb je geen golfschoenen, dan zijn sportschoenen met profiel ook goed. Ga je de baan in, dan zijn golfschoenen eigenlijk noodzakelijk. Veel golfschoenen hebben soft spikes - een soort nopjes die je na verloop van tijd kunt vervangen - maar er zijn ook schoenen met vaste noppen. De noppen voorkomen dat je bij een swing op nat gras uitglijdt.

Goede golfschoenen zijn eigen wel een must. Je loopt er tenslotte flink op en je wilt geen blaren of uitglijden tijdens je swing.

Goede schoenen kosten rond de 90 euro maar in de aanbieding kun je ze al voor 50 euro krijgen. Het belangrijkste van golfschoenen is de pasvorm. Ga daarom altijd naar een golf- of sportwinkel met ruimte keuze en pas een groot aantal schoenen, Verschillende merken hebben verschillende pasvormen. Loop een flink stukje door de winkel en voel goed wat prettig zit. Duur is niet altijd beter!

Ga meteen naar de shop

 

 

GVB halen na 1 weekend                                         GVB/hcp 54 halen in 1 dag