Skip to main content

BE-Golf app

BEgolf-app voor Belgie

De BEgolf-app is een app die beschikbaar is voor alle leden van Golf Vlaanderen, AFGolf en de Koninklijke Belgische Golf Federatie. In de app kun je je scores bijhouden, starttijden reserveren  of je aanmelden voor wedstrijden. Maar om de app te gebruiken moet je lid zijn van een golfclub in Belgie.  En dat is vaak een dure aangelegenheid. Haal je je Golfbrevet en handicap in Nederland? Dan gebruik je de Golf.nl app, de Nederlandse versie van de Be-golf app. 

BeGolf

Beginnen met golf

Als je wilt gaan golfen in Belgie is een golfinitiatie de eerste verplichte stap die de Belgische golfclub je aanbiedt. Tijdens deze eerste kennismaking met de golfsport sla je je eerste balletje en leer je de eerste basis van het golfspel. Wil je daarna je GVB/ golfbrevet halen? Dan heb je nog een lange (dure) weg te gaan om je handicap 36 te behalen. Maar niet bij Golfacademie Nederland!

Golfinitiatie of wil je sneller je GVB/ golfbrevet?

Als je in Belgie een golfinitatie hebt gevolgd, ben je nog een lang traject verwijderd van je GVB/ golfbrevet. Gelukkig is dat bij Golfacademie Nederland anders. Met de cursussen van Golfacademie Nederland kun je zelfs in 1 dag je GVB met de juiste handicap behalen en heerlijk gaan golfen op golfbanen in en buiten Belgie. Dat gaat dus veel sneller dan in Belgie, terwijl je met de Nederlandse GVB/ golfpas ook prima kunt golfen in Belgie en overal ter wereld.

 Golfbrevet halen in Nederland?

  • 100% handicap slagingsgarantie voor België
  • 100% slagingsgarantie op je theorie examen
  • 7 dagen per week mogelijk bij onze head professionals
  • lange intensieve lesdag met maximaal 5/6 personen
  • Geen eigen golfclubs nodig
  • Geen ervaring nodig

 

Meer lezen?

 

Wat zijn golfetiquette

Golfetiquette: gezond verstand

Met golfetiquette worden de gedragsregels in de golfsport bedoeld. Officieel gaat dat over “Veiligheid en respect voor de baan, de spelers en het spel”. Maar simpel gezegd gaat het gewoon om gezond verstand en ervoor zorgen dat iedereen veilig, plezierig en eerlijk kan golfen.

Veilig, plezierig en eerlijk

Officieel wordt in de nieuwe golfregels vanaf 2019 wordt het woord etiquette al niet meer gebruikt. Er wordt gesproken van 'Gedragsregels' en 'Normen voor spelersgedrag'. Maar voor veel golfers is het woord etiquette zo bekend, dat wij dat ook nog gebruiken.

Etiquette zijn belangrijk om golf veilig en leuk te houden. Eigenlijk komen de etiquette-voorschriften op het volgende neer; houd rekening met andere spelers en de baan en zorg dat er veilig gespeeld wordt zodat iedereen van golf en de baan kan genieten.

Bij de etiquette gaat het grofweg om 4 zaken

  1. Veiligheid staat voorop
  2. Speeltempo
  3. Zorg voor de baan
  4. Respect voor medespelers


Golfetiquette 1 Veiligheid staat voorop

Het is belangrijk dat golfers op een veilige plaats gaan staan als iemand anders slaat. Neem ook de volgende twee regels altijd in acht:

Sla nooit als je spelers in de buurt zou kunnen raken.
Als een greenkeeper aan het werk is, wacht met slaan totdat de greenkeeper een teken geeft.
Roep altijd hard ‘FORE’ als een bal de verkeerde kant op gaat richting een andere golfer of toeschouwer, ook als je zelf de bal niet sloeg.


Golfetiquette 2 Speeltempo

Een goed speeltempo betekent onder meer dat je speelt zodra het kan mits het veilig is - ook al is het nog niet jouw beurt. In het algemeen geldt dit:

Bereid je slag voor waardoor je klaar bent om te slaan als het veilig is om te slaan. 
Zodra het veilig is om te slaan word je geacht om dit in maximaal 40 seconden te doen.
Verlaat de green zo snel mogelijk zodat de spelers achter jouw groep naar de green kunnen slaan. Zet je tas van te voren aan de goede kant van de green zodat je na de hole snel naar de volgende tee kunt lopen. 
Sla een provisionele bal als je oorspronkelijke bal mogelijk buiten een hindernis verloren is of out of bounds is.
Laat spelers achter je altijd door als je te veel afstand verliest op de groep voor je. 
Kijk altijd mee naar de ballen van je medespelers, het kan een hoop tijd schelen bij het zoeken.

Golfetiquette 3 Zorg voor de baan

Hark bunkers aan na een slag uit het zand, plaats plaggen terug en stamp ze aan, herstel pitchmarks en andere schade aan de green. Laat de vlag nooit vallen op de green maar leg de stok zachtjes neer. Sta niet te dicht bij de hole om schade rondom de cup te voorkomen. Op elke baan staan richtingaanwijzers die aangeven waar je met je kar of buggy mag komen. En als je putt met de vlag in de hole, haal dan daarna op een zorgzame manier de bal uit de hole: met je vingers.

Golfetiquette 4 Respect voor medespelers

Golfers worden ook geacht om rekening te houden met anders spelers. Als anderen slaan, maak dan geen lawaai en sta stil. Loop op de green niet door de lijn van een andere speler en zorg er voor dat andere spelers geen last hebben van jouw schaduw. 

 

golfetiquette

Lees verder