Skip to main content

Golfen zonder GVB

Om op alle golfbanen in Nederland en het buitenland te mogen spelen heb je een golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig met handicap 54. Met je GVB laat je zien dat je de regels en etiquette kent en over voldoende vaardigheden beschikt. Je bent dan in staat om zelfstandig en veilig de golfbaan op te gaan. Heb je echt op alle golfbanen een GVB nodig? Nee, er zijn een aantal kleine beginnersbanen waar je kunt golfen zonder GVB en hcp 54.

Waar kan ik golfen zonder GVB?

Er zijn in Nederland kleine golfbanen waar je kunt golfen zonder GVB. Dat noemen we par 3 golfbanen. De holes zijn heel kort (gemiddeld 60 meter). Ze zijn meestal aangelegd als oefenbaantjes. Je krijgt een eerste indruk van het golfspel, maar je kunt alleen met een beperkt aantal clubs spelen omdat de holes zo kort zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet slaan met een driver of andere langere clubs. Hiermee sla je op gewone golfbanen de grootste afstanden. In de beleving van de meeste golfers zijn die lange slagen toch wel de leukste slagen.

Waarom niet direct je GVB met handicap 54 halen?

Golfen zonder je GVB en hcp 54 is dus mogelijk, maar het is een stuk minder leuk dan de échte golfbaan. Je bent heel beperkt in je mogelijkheden en bent waarschijnlijk snel uitgekeken. Waarom haal je dan niet direct je GVB en handicap 54? Dat is tegenwoordig een stuk eenvoudiger bij het volgen van een cursus bij Golfacademie Nederland. Met een GVB kun je overal in Nederland en het buitenland op de grote golfbanen terecht, waar je het echte golf beleeft!

Direct je GVB met hcp 54 halen

GVB met handicap 54 halen

Je GVB halen met handicap 54 doe je bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, die geschikt zijn voor deelnemers met en zonder ervaring. Vergelijk onze GVB cursussen, bekijk welke golfbenodigdheden je mee moet nemen, waar je de golfcursus kunt volgen en waar je kunt golfen na het halen van je GVB.

GVB halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen maak je kennis met de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp 54 te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen met slagingsgarantie.

GVB halen in 1 dag

GVB halen na een weekendcursus

De tweedaagse cursus GVB halen is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met de golfsport. Na de cursus heb je gegarandeerd baanpermissie.

GVB halen in 1 weekend

Contact met Golfacademie Nederland

Wil je graag meer weten over onze cursussen of over het golfen zonder GVB? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een berichtje via het contactformulier. We staan je graag te woord en voorzien je van passend advies!

Bel:+31 (0)75 772 8876Contactformulier