Skip to main content

Wat houdt de theorie cursus in?

Tijdens de 2-daagse cursus kun je optioneel deelnemen aan een theoriecursus. Hiervoor moet je je vooraf in te schrijven tijdens het inschrijven voor de cursus of tot enkele dagen voor de cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Golf regel examen
De theorie cursus vindt plaats op de eerste cursus dag. Meestal aan het einde van de dag, maar soms in de lunchpauze. De ervaring leert dat deelname aan de theoriecursus uw slagingskansen aanzienlijk vergroot. Kosten voor deze cursus bedragen € 35,-

* Let op: bij de 2-daagse GVB cursus is de theorie cursus optioneel voor € 35. Bij de eendaagse GVB cursus is de theorie cursus inbegrepen.

TIP: Doe je mee met de theorie cursus? Schrijf tijdens je voorbereiding alle vragen op die je nog wilt vragen aan de golfprofessional of examinator. Bijvoorbeeld de regels die je niet snapt of over de vraag hoe je deze moet toepassen. Zo kun je tijdens de cursus precies die kennis opdoen, die jij nodig hebt!

Het theorie-examen duurt 60 minuten, is schriftelijk (multiple-choice) en bestaat uit 10 etiquettevragen, 19 vragen over de golfregels en 1 Stablefordvraag. Tenminste 23 van de 30 vragen dienen goed te worden beantwoord.Het is natuurlijk niet toegestaan om tijdens het examen gebruik te maken van het regelboekje of enig ander referentiemateriaal.

Herexamen
Het theorie examen valt buiten de garantie. Als u zakt voor het theorie examen dan kunt u een herexamen aanvragen. De kosten voor een herexamen bedragen € 35,-.

Let op: wil je zeker weten dat je slaagt voor je theorie examen en direct je GVB en handicap 54 behalen? Dan is een eendaagse GVB cursus een goed alternatief waarbij je garantie krijgt op het behalen van het golf regelexamen en ook op het behalen van het GVB met handicap 54.