Skip to main content

Royal Golf Antwerpen

Golf Antwerpen is een prachtige locatie met twee 18 holes golfbanen waar je kunt golfen met je golfbrevet/ golfvaardigheidsbewijs. 

 
 
 
Golfen op Golf Antwerpen?
 
Op Royal Golf Antwerpen kun je heerlijk golfen, maar je hebt wel een bepaald niveau nodig. Op de Tom Simpson Course mag je max. 24,4 hcp hebben, op de Dormy House Course max. 36 hcp.  Wil je je snel je GVB en juiste handicap nog halen om op Royal Antwerpen te kunnen golfen? 
Dat kan bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfbrevet en handicap voor Belgie.
 
GVB en hcp  halen in 1 dag
 
GVB/ hcp  halen in 1 dag
Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen maak je kennis met de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp  te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je met je GVB en hcp  op alle golfbanen in Nederland en buitenland.
 
Golfbrevet halen
 
 
 
 
Golfen rond Antwerpen
Er zijn genoeg mooie golfbanen in of nabij Antwerpen. De beste 18 holes golfbaan bij Antwerpen is Rinkven International Golf Club en de meest beoordeelde golfbaan bij Antwerpen is Golfcentrum Reymerswael. 
 
 
 
Rinkven International Golf Club
 
Brasschaat Open Golf & Country Club
 
Golfclub de Drie Eycken
 
Golf Puyenbroeck
Ternesse Golf & Country Club
Royal Antwerp Golf Club
Golfcentrum Reymerswael
Cleydael Golf & Country Club
Bossenstein Golf & Polo Club
 
 
 
 
Beste Golfclubs België
De beste golfclubs in België liggen in de omgeving van Brussel, langs de kust en in de Ardennen. België heeft 90 golfclubs en de beste golfbanen in België zijn: The National Golf Club, Brugse Vaart, Golf Château de la Tournette, Golf Club d'Hulencourt, Royal Waterloo Golfclub, Royal Bercuit Golf Club, Golf & Country Club Limburg en Royal Golf Club Sart Tilman. Er zijn geen echt Belgische golfresorts maar er zijn wel enkele goede golfhotels, zoals Golf & Hotel de Falnuee, Golf & Hotel Henri Chapelle en Hotel Golf de Pierpont.
 
 
 
België kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. April en juni kennen de minste neerslag en de grootste kans op hoge temperaturen heb je van juni tot en met september. Deze maanden zijn dan ook het meest geschikt om te golfen in België.