9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

NGF 9-Stappenplan

Golf is een leuke, uitdagende (soms verslavende) sport, die je op elk niveau kunt beoefenen met evenveel plezier. Zoals elke sport, moet je er dingen voor leren. De techniek van het golfen zelf en natuurlijke de regels van het spel en de etiquette. maar laat je hier niet door afschrikken, golf is niet zo moeilijk als het lijkt. Tenzij je de nieuwe Tiger Woods wilt worden, is een recreatief niveau al snel binnen bereik. De golfregels lijken omvangrijk, maar zijn gebaseerd op en aantal eenvoudige principes. De etiquette zijn het belangrijkst, zodat je veilig en zonder overlast voor anderen kunt golfen. En die etiquette zijn grotendeels gebaseerd op gezond verstand en fatsoen.

Dus.. waar wacht je op?!

Om je te leren golfen heeft de Nederlandse Golf Federatie (NGF), samen met de PGA Holland, het 9-stappenplan ontwikkeld. Uit onderzoek bleek het voor veel beginnend golfers niet duidelijk was, hoe zij zich konden verbeteren. Veel gol­fers behaalden hun GVB en stopten daarna met lessen en, belangrijker nog, met spelen. Het gevolg is dat velen op hetzelfde niveau blijven steken, geen handicap behalen en vaak ook niet meer dan één of twee keer per jaar op de baan verschijnen. Dat is vreselijk jammer want golf is een prachtige sport.

Wat is het 9-stappenplan?

Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in 9 handicapcategorieën (stappen), waarbij het ontwikkelen van de golfvaardigheid en het speelplezier voorop staan. Per stap is bepaald wat de minimale vaardigheden van een golfer moeten zijn om de volgende stap in het traject te kunnen zetten, zodat men weet wat te doen om beter te kunnen worden. Aansluitend is een richtlijn bepaald voor het aantal lessen dat een gemiddelde golfer nodig heeft om de stap te maken en wat de lesinhoud per stap zou moeten zijn. 

Moet je alle 9 stappen doorlopen?

Nee! Doe wat je leuk vindt. Wil je beter worden dan is het plan een mooie meidraad. Vindt je je GVB genoeg om af en toe leuk te spelen? Geniet ervan!

Golfacademie Nederland en het 9-Stappenplan

Golfacademie Nederland steunt en ondersteunt het 9-Stappenplan. Onze golfprofessionals werken met het 9-Stappenplan en cursussen en trainingen zijn verbonden met de stappen van het 9-Stappenplan.

Download hier het 9 Stappenplan 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier