Skip to main content
Golfreizen Mauritius

Golfreizen Mauritius

Op 12 uur vliegen van Amsterdam ligt Mauritius aan de oostzijde van Madagascar. In de Indische oceaan is het eiland in het echt net zo mooi als in reisbrochures. Golfreizen naar Mauritius zijn geweldig: golfbanen liggen direct aan het strand vaak op korte afstand van de mooieste golfbanen.

Onze 3 favoriete Golfreizen Mauritius

Avalon Golf Club

Het Avalon Golf Estate, gebeeldhouwd in een idyllische omgeving, combineert theeplantages, rivieren, ravijnen, bergen en een prachtig uitzicht op de zuidelijke kustlijn, biedt u een unieke golfervaring op Mauritius. Met een golvend, winderig terrein en een ravijn-achtig landschap, ligt onze 18-holes internationale standaardgolfbaan, ontworpen door de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse architect Peter Matkovich.

Avalon is niet alleen de beste golfbaan, het is ook de enige inland championship course op Mauritius en die gemakkelijk te bereiken is vanuit alle delen van het eiland.

Bij aankomst valt direct het clubhuis op, wat zeer modern maar ook erg kil aandoet. Ook doordat het er zeer rustig is. De baan is geweldig voor de beginnende golfer: breed en niet extreem lastig. De greens zijn niet al te snel dus ook voor de beginner goed te bespelen. De fairways hebben wel wat glooiingen, dus even nadenken over je moeilijke liggingen. Voor single handicap golfers (heren witte teebox) is de baan vrij lang, maar door de hoge temperaturen sla je al gauw 280 meter met een driver. De afstanden tussen de holes zijn wel erg lang en een buggy is dan ook hard nodig.

Heritage Golf Club

Op 5 minuten vanaf golfresort Heritage Awali ligt golfbaan Heritage Golf Club, waar in 2015 en 2017 AfrAsia Bank Mauritius Open werd gehouden. Hiermee werd de golfbaan de eerste golfbaan in de Indische Oceaan waar een European Tour Event gehouden werd en daarmee onderdeel werd van de exclusieve “Race to Dubai” kalender.

De golfbaan is bijzonder mooi met geweldige uitzichten over de oceaan. Door de korte afstand vanaf de resorts Awali en Bel Ombre is het wel druk op de golfbaan. Voor de beginnende golfer is de baan redelijk lang en lastig. Het is duidelijk een echte tourbaan voor de beter speler waar tactisch spelen vereist is.

Paradis Golf Club

Op het zuid-west hoek van Mauritius ligt Golfbaan Paradis. Een werkelijk extreem mooie baan met de uitzichten die je ook in reisgidsen ziet. Onvergetelijk is het enige woord dat een rondje golf op de golfbaan in Paradis beschrijft, waar de fairways en greens langs de kustlijn van een spectaculaire baai kruisen tegen een achtergrond van majestueuze bergen. De bewering dat dit een van de mooiste golfbanen in Mauritius is, is geldig.

De Par 72-golfbaan met 18 holes is gebouwd op het terrein van het resort en strekt zich uit over 5.924 meter tussen de iconische Mourne-berg en de kristalheldere lagune van het schiereiland Morne.

De baan heeft wel veel waterhindernissen en vereist regelmatige flinke afstand om hindernissen te overbruggen. De baan is dan ook meer geschikt voor de betere (singe hcp) golfer. De routing en verzorging is wel helemaal prima en de service en gastvrijheid geweldig.

www.AllesOverGolfreizen.nl

Op zoek naar de leukste golfbestemmingen? Bekijk dan www.AllesOverGolfreizen.nl, de website van PGA golfprofessionals met de beste tips en reizen. De best gelezen artikelen zijn: