Skip to main content

Golfshirts kopen: waar moet je op letten?

 De laatste jaren zijn gelukkig de grote merken als Nike en Adidas enorm gaan werken aan nieuwe technologieën. Met als resultaat dat je kunt golfen in een licht en sportief golfshirt. De materialen zorgen ervoor dat het zweet makkelijk wordt afgevoerd en dat je droog blijft. Voor dames geldt dat een kraagje ook nog steeds bij de etiquette hoort. Dames mogen echter ook mouwloos de baan in.

In dit golf artikel een overzicht van de verschillende mogelijkheden. De beste deal van dit moment is de Under Armour Iso Chill.

 iso chill under armour

 Nieuwe technologieen: Under Armour Iso Chill

Under Arnour is een van de merken met de nieuwste technologieen, die golfen nog fijner maakt. Zo hebben ze wetenschappelijke principes toegepast om een revolutionaire stof te maken die warmte van je huid afvoert: de Iso Chill factor Zo blijf je kalm en koel en kun je optimaal presteren.

  • Iso-Chill-stof voert je lichaamswarmte af en voelt koel aan
  • Stof rekt in vier richtingen voor meer bewegingsvrijheid in elke richting
  • Het materiaal voert zweet af en droogt zeer snel en ventileert goed
  • Kleine, lage kraag

 golfshirt dames

Golf kleding dames

De bekende golfmerken hebben altijd een collectie voor heren kleding endames golf kleding. Zoals we al vaker hebben aangegeven is het golf shirt een belangrijk onderdeel van de golfkleding omdat het niet alleen goed moet zitten, maar je moet er ook goed in kunnen bewegen tijdens je swing. En hoewel vanuit de etiquette een kraagje nog steeds wordt gewaardeerd, zijn polo's wel sportiever geworden. Vooral voor de dames past het golfshirt van nu veel meer in de trends. Roze, paars en ook een wit golfshirt zijn erg populair.

Golf shirts merken

Zoals bij alle golfkleding kent ook de golfmarkt voor golf shirts bijzonder veel merken. Je hebt uiteraard de bekende merken als Nike, Adidas, Footjoy en Abacus maar daarnaast zijn er ook veel onbekende golf merken die toch aardige golfkleding verkopen. De golfkleding trends worden vaak gezet door de golfprofessionals of beter gezegd de bekende tour golfers zoals Sergio Garcia met Adidas, Ricky Fowler met Puma en Tiger Woods met Nike, en ga zomaar door.

Goedkope golf shirts

We weten dat het verleidelijk is als je een goede aanbieding ziet van goedkope golfpolo's. En we willen zeker niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Uit ervaring willen we je alleen wat tips geven. Een goedkope polo is prima als je geen hoge verwachtingen heb. Verwacht niet dat je er een heel seizoen mee doet. Na 4 x wassen heeft het vaak geen model meer of de kleur vervaagt door het wassen of door de zon. 

Houd er ook rekening mee dat je je golftas op je schouder draagt. Goedkopere t-shirts slijten daar vaak. Los van het feit dat de stof vaak dunner is en je tas dus minder prettig draagt.

Wil je langer plezier van je shirt? Koop gewoon een goed merk golfshirt. Dankzij de golfkleding sale en de diverse golfshirt aanbiedingen zijn de prijzen echt niet meer zo hoog.

Let op de goede maat!

Zorg ervoor dat je de juiste maat koopt! Dat geldt natuurlijk voor alle kleding maar golfkleding heeft extra aandacht nodig. je hebt tijdens het golfen wel genoeg bewegingsvrijheid nodig. Plus dat je het in de zomer lekker koel wilt hebben en in de winter wat warmer.

Wat de maat betreft is bewegingsvrijheid echt wel een aandachtspunt. Wil je scoren met golfen dan telt golfkleding hier zeker in mee. Een flexibel shirt in de juiste maat is een voordeel.

Tip! Bestel online altijd 2 maten dan weet je altijd zeker dat er 1 van de 2 past.

De laatste jaren zijn er heel wat fysieke golfwinkels gestopt. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de online golfshops. Shop je je kleding online? Bestel dan altijd 2 maten, zo weet je zeker dta er 1 past. Zeker als je een nieuw merk uitprobeert, kan dat handig zijn.

Ga meteen naar de shop