Skip to main content

Wellington Golf Oostende

Op de ruim 125 jaar oude hippodroom van Oostende is sinds 2 juni 2004 een golfclub actief. Deze unieke groene ruimte in het stadscentrum is sindsdien het hele jaar door toegankelijk voor het publiek. Op 14 september 2007 werd de 9 holes championship course officieel geopend. Met haar grote driving range (25 overdekte afslagplaatsen) en de 2 grote oefengreens heeft  Wellington Golf Oostende bovendien een erg aantrekkelijke oefeninfrastructuur. Het terrein biedt veel variatie, grote greens met interessante hellingen, en veel waterhindernissen.

Wellington golf

Golfen op Golf Oostende?

Op Golf Oostende kun je heerlijk golfen, maar je hebt wel minimaal 36 hcp (of beter)  nodig.  In Belgie moet je daarvoor veel golflessen volgen die ook behoorlijk duur kunnen zijn. Wil je snel je GVB en hcp 36  halen om Wellington Golf Oostende te kunnen golfen? 
Dat kan bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfbrevet en handicap voor Belgie en adviseren je graag.
 
 

Kun je in België golfen met een Nederlandse GVB en juiste hcp?

Ja, dat kan. Na de cursus staat het GVB/ golfbrevet geregistreerd bij de Nederlandse Golf Federatie. Met dit GVB/ golfbrevet kun je direct na de cursus op alle Belgische golfbanen spelen waar het GVB/ golfbrevet met de juiste hcp voor België vereist is.  Je kunt je GVB/ hcp echter ook overzetten naar een Belgische golfvereniging. Wij helpen je hier graag bij. Vraag direct informatie aan over het behalen van en spelen met een Nederlands GVB-pas in België en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

GVB/ hcp  halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen maak je kennis met de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp  te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van de noodzakelijke Qualifying kaarten. Vervolgens speel je met je GVB en hcp  op alle golfbanen in Belgie en buitenland.
 
 
Golfen rond Antwerpen

Er zijn genoeg mooie golfbanen in of nabij Antwerpen. De beste 18 holes golfbaan bij Antwerpen is Rinkven International Golf Club en de meest beoordeelde golfbaan bij Antwerpen is Golfcentrum Reymerswael. 

  • Rinkven International Golf Club
  • Brasschaat Open Golf & Country Club
  • Golfclub de Drie Eycken
  • Golf Puyenbroeck
  • Ternesse Golf & Country Club
  • Royal Antwerp Golf Club
  • Golfcentrum Reymerswael
  • Cleydael Golf & Country Club
  • Bossenstein Golf & Polo Club

Golfclubs Belgie

De beste golfclubs in België liggen in de omgeving van Brussel, langs de kust en in de Ardennen. 

België heeft 90 golfclubs en de beste golfbanen in België zijn: The National Golf Club, Golf Château de la Tournette, Golf Club d'Hulencourt, Royal Waterloo Golfclub, Royal Bercuit Golf Club, Golf & Country Club Limburg en Royal Golf Club Sart Tilman. Er zijn geen echt Belgische golfresorts maar er zijn wel enkele goede golfhotels, zoals Golf & Hotel de Falnuee, Golf & Hotel Henri Chapelle en Hotel Golf de Pierpont.