9.1 / 10 | 55 waarderingen

Klantenservice 7 dagen per week van 8.00 - 21.00 : Bel: +31 (0)75 772 8876

Klantenservice 7 dagen per week van 8.00 - 21.00 : Bel: +31 (0)75 772 8876

  • Start
  • Van baanpermissie naar het GVB met handicap 54

Let op: onze 1-daagse GVB/ hcp 54 cursussen zijn weer begonnen.

Klik hier voor het actietarief van de 1-daagse GVB/hcp 54 cursus.

Van baanpermissie naar het GVB met handicap 54

Als je wilt beginnen met golf, moet je eerst zorgen voor een baanpermissie en daarna het behalen van de GVB (golfvaardigheidsbewijs) met handicap-54-registratie. Maar hoe doe je dat en wat komt er bij kijken? We helpen je hier verder in 3 eenvoudige stappen.

Stap 1. Baanpermissie halen door het volgen van een beginnerscursus
Stap 2. Regelexamen doen tijdens een GVB cursus
Stap 3. GVB met handicap 54 behalen door het behalen van voldoende Stableford punten

1. Baanpermissie krijgen

Misschien heb je wel een een clinic gevolgd of ben je met iemand mee geweest naar een driving range / afslagplaats. Als je zelf wilt gaan beginnen met golfen is het handig om te beginnen met een voordelige beginnerscursus of met een eendaagse GVB cursus waarna je direct kunt golfen. Tijdens een kennismakingscursus maak je kennis met alle onderdelen: afslaan, chippen en putten. Je maakt tegelijk kennis met andere mensen die met de sport willen beginnen. Ook dan leer je de beginselen.

Een beginnerscursus is voordelig en laagdrempelig. Zo kun je kijken of je golf echt leuk vind. En vind je het na de cursus een leuke sport, dan heb je direct je baanpermissie en theorie examen om daarna verder te gaan met leren golfen.

Je leert hoe je veilig kunt golfen, door te werken aan je golftechniek. Daarnaast leer je alles over de etiquette op een golfbaan. Dit doe je onder begeleiding van een golfprofessional die je mee in de baan neemt om praktijkervaring op te doen.
Golfbaanpermissie geeft je de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen naar de volgende stap: handicap 54.

Wat is een Golfprofessional


Een golfprofessional is de golfleraar. Niet alleen iemand die goed kan golfen, maar iemand die is opgeleid om jou op een leuke manier gied te leren golfen. Nu is golfleraar geen beschermd beroep en mag iedereen zich golfleraar noemen. Daarom is er het erkende PGA logo, van de Professional Golfers Association. Dit betekent dat de golfprofessional een erkende, lange opleiding heeft afgerond om jou goed te leren golfen. Het PGA logo staat voor kwaliteit en zekerheid, Let daar dus op.

Wat moet je leren voor je golfbaan permissie?

Voor je baanpermissie leer je de basis van golf, die bestaat uit het goed vasthouden van de club (grip), het zodanig staan dat je een stabiele beweging kunt maken (houding) en het goed staan richting je doel gaan (oplijnen). Dit leer je voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing. Je leert ook hoe je je veilig en correct moet gedragen op en rond de golfbaan zonder dat je overlast voor andere golfers veroorzaakt. Als je een rondje gaat spelen met baanpermissie, mag je gemiddeld 3 extra slagen gebruiken voor elke hole staat. Dat betekent dat je op een Par 3, 6 slagen mag gebruiken en op een Par 4, 7 slagen.

Onderdelen van baan permissie cursus
aanleren van een goede fysieke voorbereiding
kennis van het materiaal
kennis van de locatie, clubhuis, shop, driving range etc.
etiquette voor de baan en oefenlocatie
de basisslagen van putten, chippen, pitchen, bunker en swing
maken van een afstandstabel
aanleren van een trainingsroutine
zelfstandig spelen in de baan

2. Regelexamen doen


Na je golfbaanpermissie kun je door naar het behalen van je GVB (Golfvaardigheidsbewijs) en handicap 54. Daarvoor is het nodig dat je het  NGF regelexamen aflegt. Het golfregelexamen is een toets of je de belangrijkste regels en de etiquette kent.

Je kunt je je op het examen voorbereiden via de website ngfgolfregelexamen.nl en via oefenmateriaal zoals op onze downloadpagina.

Het golfregelexamen is een schriftelijk examen (multiple choice) dat bestaat uit 30 vragen (tien etiquettevragen, 19 regelvragen en één stablefordvraag) waar je maximaal 60 minuten over mag doen. Je bent geslaagd als je 23 vragen goed hebt.

Het examen bestaat uit illustraties met verschillende praktijksituaties. Tijdens het examen is het natuurlijk niet toegestaan om het regelboekje te gebruiken.

Download hier alle documenten die jou helpen

Let op: tijdens 2-daagse beginners cursus behaal je in 2 dagen je baanpermissie en kun je zelf verder met het behalen van je GVB en handicap door het spelen van Qualifying kaarten.
Wil je direct je GVB en handicap 54 behalen om op de grote baan te spelen ? Dan kun je kiezen voor een eendaagse GVB cursus met garantie.

3. GVB met handicap 54 behalen

Als je je golfbaanpermissie hebt behaald en je theorie examen hebt behaald kun je gaan golfen op gofbanen waar je met je baanpermissie mag spelen. Met de baanpermissie van Golfacademie Nederland speel je in elk geval op al onze golfbanen. Elke keer dat je 9 of 18 holes loopt met iemand die het GVB met hcp 54 al heeft, houd je je score bij. 

Als je een officiele qualifying ronde speelt, telt de score mee voor het verlagen van je handicap. Je houdt in de ronde je score per hole bij en berekent na afloop het aantal stablefordpunten. Zodra je het niveau van handicap 54 (of beter) een keer hebt gespeeld, voer je je score online in en verandert jouw baanpermissie naar handicap 54. Je hebt dan het Golfvaardigheidsbewijs met handicap 54.

 

Download nu Haal alles uit je GVB !

cover 2018 b

 

Afdrukken E-mailadres

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
7 dagen per week 8.00 - 21.00 uur
+31 (0)75 772 8876

PGA AAA head professional
Eric Verhoeven
+31 (0)6 502 46 089

Contactformulier

Links

 facebook.png  twitter.png  linkedin.png