Skip to main content

Rinkven Golf

Het eerste wat je opvalt op het hele domein van Rinkven is de stilte en de natuurlijke schoonheid. Hoewel het terrein een rijkdom heeft aan verschillende boomsoorten – eiken, berken en naaldbomen – maken voornamelijk de vele mooie beuken indruk. Het natuurlijke venlandschap is nog duidelijk zichtbaar dankzij enkele grote waterpartijen, die in een op drie holes voor een extra uitdaging zorgen. Rinkven International Golf Club heeft twee volwaardige 18-holesbanen. Elke week is een van beide banen bedoeld voor de leden en de andere baan voor bezoekers.

Golf Rinkven

Golfen op Rinkven Golf?

Op Rinkven Golfkun je heerlijk golfen, maar je hebt wel max. 36 hcp nodig. Wil je snel je GVB en hcp 36 halen om op Rinkven Golf te kunnen golfen? Dat kan bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfbrevet en de juiste handicap voor België en adviseren je graag

 
 

Kun je in België golfen met een Nederlandse GVB en juiste hcp?

Ja, dat kan. Na de cursus staat het GVB/ golfbrevet geregistreerd bij de Nederlandse Golf Federatie. Met dit GVB/ golfbrevet kun je direct na de cursus op alle Belgische golfbanen spelen waar het GVB/ golfbrevet met de juiste hcp voor België vereist is.  Je kunt je GVB/ hcp echter ook overzetten naar een Belgische golfvereniging. Wij helpen je hier graag bij. Vraag direct informatie aan over het behalen van en spelen met een Nederlands GVB-pas in België en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Golfen rond Antwerpen

Er zijn genoeg mooie golfbanen in of nabij Antwerpen. De beste 18 holes golfbaan bij Antwerpen is Rinkven International Golf Club en de meest beoordeelde golfbaan bij Antwerpen is Golfcentrum Reymerswael. 
  • Rinkven International Golf Club
  • Brasschaat Open Golf & Country Club
  • Golfclub de Drie Eycken
  • Golf Puyenbroeck
  • Ternesse Golf & Country Club
  • Golfcentrum Reymerswael
  • Cleydael Golf & Country Club
  • Bossenstein Golf & Polo Club

Beste Golfclubs België

De beste golfclubs in België liggen in de omgeving van Brussel, langs de kust en in de Ardennen. België heeft 90 golfclubs en de beste golfbanen in België zijn: The National Golf Club, Brugse Vaart, Golf Château de la Tournette, Golf Club d'Hulencourt, Royal Waterloo Golfclub, Royal Bercuit Golf Club, Golf & Country Club Limburg en Royal Golf Club Sart Tilman. Er zijn geen echt Belgische golfresorts maar er zijn wel enkele goede golfhotels, zoals Golf & Hotel de Falnuee, Golf & Hotel Henri Chapelle en Hotel Golf de Pierpont.