9.3 / 10 | 13 waarderingen

Klantenservice 7 dagen per week van 8.00 - 21.00 : Bel: +31 (0)75 772 8876

Klantenservice 7 dagen per week van 8.00 - 21.00 : Bel: +31 (0)75 772 8876

Over het GVB regelexamen

Golf is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Logisch, want het is een hartstikke leuke sport. Golf is echter niet ongevaarlijk als u onvoldoende basisvaardigheden en -kennis hebt. Daarom moet u kunnen bewijzen dat u daarover beschikt, zeker nu er gegolft word op steeds vollere banen.

Met een golfvaardigheidsbewijs (GVB) toont u aan dat u de elementaire vaardigheden beheerst die aan een golfer worden gesteld. U kunt een bal redelijk recht over een behoorlijke afstand slaan, u kunt de bal vanaf een meter of twintig tot in de buurt van de vlag chippen, u kunt de bal uit een bunker spelen, u kunt behoorlijk putten, en - last but not least - u kunt de spel- en etiquetteregels toepassen. Hierdoor heeft u plezier in uw spel, zonder dat er irritaties ontstaan bij medespelers of achteropkomende spelers

Eisen om het GVB te halen

Om op examen te mogen, dient u een verklaring te hebben van een golfprofessional. Deze golfprofessional verklaart daarbij dat u in voldoende mate beschikt over een aantal vaardigheden. Deze vaardigheden hebben betrekking met uw slagen, approaches, bunkerslagen en putten.

Theorie-examen GVB

Het theorie-examen, dat wordt afgenomen onder toezicht van een examinator, bestaat uit een schriftelijke multiple-choicetest van 20 vragen, en duurt maximaal 60 minuten. De vragen gaan over de regels in de meest voorkomende spelsituaties en over de golfetiquette. U bent geslaagd als u tenminste 15 van de 20 vragen goed beantwoordt. Het is niet toegestaan tijdens het examen gebruik te maken van het regelboekje of ander referentiemateriaal. U theorie-examen is oneindig geldig. In uitzonderlijke gevallen mag de examinator het theorie-examen mondeling afnemen. Dit geldt onder andere voor:

  • Kinderen jonger dan 14 jaar
  • Spelers die geen Nederlands spreken en/of schrijven
  • Kandidaten die al twee keer zijn gezakt voor het examen
  • Bijzondere omstandigheden
  • In geval van een mondeling examen dient u dezelfde vragen als op schrift te beantwoorden

 

Afdrukken E-mailadres

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
7 dagen per week 8.00 - 21.00 uur
+31 (0)75 772 8876

PGA AAA head professional
Eric Verhoeven
+31 (0)6 502 46 089

Contactformulier

Links

 facebook.png  twitter.png  linkedin.png

Sponsors home

Golfino
Duca Del Cosma
Callaway
Faringwell
CarShopFortuin
GSMweb