9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

Hoe loop ik een Qualifying kaart?

Qualifying kaart

Hoe loop ik een Qualifying kaart

Bij de golfbaan meldt je je bij de receptie (caddiemaster) of het secretariaat en je meldt dat je een Qualifying Kaart wilt spelen. Dit kan alleen wanneer de golfbaan en andere omstandigheden in orde zijn om voor een handicap te kunnen spelen. Je vindt dit op veel websites van golfbanen onder het kopje “baanstatus”.

Op je scorekaart wordt een sticker geplakt en een registratienummer genoteerd of je krijgt een sticker uit de zuil van het handicapsysteem van de golfclub, zodat het zichtbaar is dat je op deze baan een handicapscore mag inleveren.

Wanneer je een Qualifying kaart gaat lopen, bepaal je vooraf wie je Marker wordt. Dit is een medespeler  (met minimaal GVB met hcp 54) aan wie je jouw eigen scorekaart overhandigt en die voor jou de betreffende scores bijhoudt. Na afloop wissel je de scorekaarten weer om, controleert de scores van elkaar en plaatst beiden je handtekening. Je levert je Qualifying kaart in bij de betreffende wedstrijdcommissie of je voert je score online in via de app of webiste van jouw golfvereniging.

Je speelt 9 of 18 holes

Je speelt vervolgens 9 of 18 holes, uitgaande van Clubhandicap 54. Dit kan op een ‘grote’ 18-holes baan zijn, maar ook op een Par-3 baan. Deze Par-3 baan moet wel door de NGF zijn goedgekeurd. Tevens kies je om vanaf oranje, rood, blauw, of geel (en voor de heren ook wit) te spelen. Op de club hangt een handicaptabel, die aangeeft hoeveel slagen je per tee-kleur meekrijgt op deze baan bij handicap 54.

Als beginnende golfer raden wij aan om van de oranje of de rode tee te spelen. Vervolgens kijk je hoeveel slagen je krijgt vanaf deze tee. Als het een moeilijke baan is, dan krijg je waarschijnlijk meer slagen mee, bijvoorbeeld 58 slagen over 18 holes. Op een makkelijke baan minder slagen, bijvoorbeeld 52 over 18 holes. De spelvorm bij een Qualifying kaart is altijd Stableford.

 

 

GVB halen? Kies de garantie van Golfacademie Neder...
Hoe werkt Stableford?
Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier