9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland
5 minutes reading time (1059 words)

Hoe gezond is golf?

_20220329-132314_1

Natuurlijk, bewegen is beter dan stilzitten dus regelmatig een rondje golf zal hoe dan ook bijdragen aan een gezonder leven. Maar hoe precies? En wat zijn de voordelen voor het lichaam én de geest? Naast ene leuke bezigheid heeft golf ook positieve effecten op de fysieke en mentale gezondheid.

Golfers leven langer
Matige fysieke activiteit zorgt ervoor dat je langer leeft en langer gezond blijft. In 2016 legden wetenschappers van de universiteiten van Edinburgh en Londen het grootste deel van de tot dan toe gedane onderzoeken naar golf en gezondheid naast elkaar. Zij concludeerden ook daaruit dat golf de lichamelijke en geestelijke gezondheid inderdaad verbetert. Bovendien zouden golfers ook langer leven dan niet-golfers. De reden daarvoor? De sport verkleint het risico op hart- en vaatziekten, verbetert de longfunctie, het bewegingsapparaat en algehele conditie. Bij oudere golfers is het ook goed voor de balans, spierfunctie en spierkracht. Daarnaast zorgt de aard van het spel en het langdurig verblijven in de buitenlucht voor vermindering van stress

Wat zijn nu die gezonde aspecten van golf?

  1. Bewegen
  2. Calorieën verbranden
  3. Vitamine D
  4. Betere balans en houding
  5. Rust
  6. Weerbaarheid
  7. Sociaal

 

 1.Bewegen

Dat stilzitten niet gezond is en een lichaam dat regelmatig beweegt langer fit blijft, is inmiddels genoegzaam bekend. Toch blijkt het moeilijk om een vast beweegpatroon in te slijten. Hardlopen, de sportschool: mensen beginnen er enthousiast aan, maar haken net zo makkelijk weer af na een aantal weken. De truc is om een sport te vinden die niet als een taak voelt, maar die je graag blijft beoefenen. En dan het liefst een sport die je je hele leven kunt beoefenen.
Om die reden is bijvoorbeeld wandelen is de laatste tien jaar immens populair geworden. Wandelen is laagdrempelig en de belasting voor het lichaam is niet hoog, zodat de kans op blessures laag blijft. Het is een rustige activiteit, waarvan je de intensiteit naar eigen believen kunt opvoeren. Je bent in de buitenlucht, je kunt het alleen doen of in groepsvorm en je kunt genieten van de omgeving.

2. Calorieën verbranden

Denk je dat je geen calorieën verbrand tijdens  een rondje golf? Het lopen tijdens een ronde golf is goed voor je hart. Daarbij komt dat je met wandelen pas na een goed half uur vet verbrandt, dus hoe langer de wandeling, hoe beter.

Tijdens een rondje golf over achttien holes loop je ongemerkt al snel zes tot negen kilometer. Dat staat gelijk aan een uur tot twee uur stevig doorwandelen. Golf is een cardiotraining die volop calorieën verbrandt.

3. Vitamine D

Een belangrijk pluspunt van golf is dat je lang in de buitenlucht bent en, als echte golfer, ook als het minder mooi weer is. Dat betekent frisse lucht, maar vooral veel vitamine D. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen en daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D, en daarvoor hoeft het geen onbewolkte zomerdag te zijn. Let wel altijd op dat je je huid beschermt met een goede factor!

4. Betere balans en houding

Een ander lichamelijk voordeel van golfen is dat het een sport is die veel nadruk legt op balans en een goede houding. Dat is nuttig voor iedereen, maar vooral bij kantoorbanen schiet die goede houding er vaak bij in.

Wie afslaat, chipt of putt wordt min of meer gedwongen om aan de juiste houding te denken. Doe je dat niet, dan voel je dat niet alleen aan je lichaam; je ziet het ook meteen terug op je scorekaart.

5. Rust

De golfbaan is een rustpunt. Iedereen is tegenwoordig bijna de hele dag bereikbaar. Op de golfbaan kun je dat uitschakelen door je telefoon uit te zetten en alleen met golf bezig te zijn. Maar dat lukt natuurlijk alleen als je daar zelf voor zorgt. Jammer genoeg zie je steeds meer mensen bellend en append in de baan. 

Niet alleen levert dat vertraging op in de baan, maar het zorgt ook dat je minder geniet van je ronde golf. Maar natuurlijk begrijpen we het wel, want zelfs je score houd je tegenwoordig bij op je Golf.nl app. Dus moet je je telefoon wel bij je hebben. En dan is het heel verleidelijk toch even dat mailtje te bekijken of te reageren op een appje.

6. Weerbaarheid

Golf leert je veel vaardigheden waar je ook op andere vlakken iets aan hebt. Je leert omgaan met teleurstelling en vreugde? Je leert zelfstandigheid, plannen. En verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties. Golf is niet heel vergevingsgezind. Dat kan frustrerend werken, maar het is vooral heel leerzaam. Er is namelijk niemand die je de schuld kunt geven, behalve jezelf. Daar moet je mee om kunnen gaan.

Uit onderzoek blijkt dat golf spelers mentaal weerbaarder maakt, niet alleen tijdens het spel, maar ook in het dagelijks leven.n In de Verenigde Staten wordt golf daarom gebruikt om jongeren life skills bij te brengen. Op de golfbaan leren jongeren levenslessen op zes hoofdpunten: jezelf goed voorstellen, omgaan met emoties, problemen en conflicten oplossen, haalbare doelen formuleren, planning en diversiteit. Dat werkt natuurlijk niet alleen voor jongeren. Je bent nooit te oud om te leren en golf is bij uitstek de sport die je je hele leven kunt beoefenen.

7. Golf is sociaal

Dan is er nog het sociale aspect van golf. Golf is een van de weinige individuele sporten die je toch samen speelt. Ondanks dat er veel niveau verschil kan zijn tussen spelers, kun je wel samen een rondje lopen. Je gaat met twee of meer de baan in, en er is voldoende tijd voor gesprekken.  Dat maakt golf ook een sociale sport en sociale contacten zijn ook goed voor je mentale gezondheid. 

 

Wil jij ook golfen en profiteren van de voordelen?

Snel je GVB en hcp 54 halen in één dag of na een 2-daagse weekend cursus kan in heel Nederland met GVB cursussen van Golfacademie Nederland. Tijdens al onze golfcursussen leer je de basistechnieken van het golfen en de theorie over etiquette en golfregels. Met een GVB (golfvaardigheidsbewijs) en hcp 54 kun je golfen op alle golfbanen in Nederland.

GVB halen na 1 weekend

GVB en hcp 54 halen in 1 dag

 

 

Voordelig golfen kan prima
Golfbroek kopen?
Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier