9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland
4 minutes reading time (872 words)

Schitterende golfbanen van Mauritius

Mauritius Awali Resort

Geniet van perfecte service en  in Heritage Awali Golf & Spa Resort

Op 12 uur vliegen van Amsterdam ligt Mauritius aan de oostzijde van Madagascar. In de Indische oceaan is het eiland in het echt net zo mooi als in reisbrochures.

Het Heritage Awali Resort ligt direct aan het strand en beschikt over mooie, ruime kamers te midden van tuinen, zwembaden en stranden. Het resort heeft verschillende restaurants, bars, een Beach club en een 18-holesgolfbaan.

De internationale luchthaven van Mauritius bevindt zich op 30 km afstand. 

paradis  awali

awali2  paradis2

 

Excursies

Op het eiland zijn naast golf nog vele activiteiten te doen. Zo kun je vanaf het resort een excursie boeken om te zwemmen met dolfijnen. Nadat de wilde dolfijnen zijn gevonden in de branding voor het eiland, spring je het water in om met ze mee te zwemmen. De dag wordt gecombineerd met een barbecue op een klein eiland aan de westkust van Mauritius waarna je aan het einde van de middag weer bij je resort wordt afgezet.

Avalon Golf Club

Het Avalon Golf Estate, gebeeldhouwd in een idyllische omgeving, combineert theeplantages, rivieren, ravijnen, bergen en een prachtig uitzicht op de zuidelijke kustlijn, biedt u een unieke golfervaring op Mauritius. Met een golvend, winderig terrein en een ravijn-achtig landschap, ligt onze 18-holes internationale standaardgolfbaan, ontworpen door de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse architect Peter Matkovich.

Avalon is niet alleen de beste golfbaan, het is ook de enige inland championship course op Mauritius en die gemakkelijk te bereiken is vanuit alle delen van het eiland.

Bij aankomst valt direct het clubhuis op, wat zeer modern maar ook erg kil aandoet. Ook doordat het er zeer rustig is.

De baan is geweldig voor de beginnende golfer: breed en niet extreem lastig. De greens zijn niet al te snel dus ook voor de beginner goed te bespelen.

De fairways hebben wel wat glooiingen, dus even nadenken over je moeilijke liggingen.

Voor single handicap golfers (heren witte teebox) is de baan vrij lang, maar door de hoge temperaturen sla je al gauw 280 meter met een driver.

De afstanden tussen de holes zijn wel erg lang en een buggy is dan ook hard nodig.

Als je op Mauritius verblijft is het vanaf je eigen golfresort zeker een aanrader om een dagje Avalon te doen. Veel resort bieden ook een transfer naar de golfbaan die het nog makkelijker maakt.

Vanaf Heritage Awali gaat elke vrijdag een gratis transfer naar Avalon. Wel vroeg opstaan, want de bus vertrekt om 7.30 uur.

https://avalon.mu/

Heritage Golf Club

Op 5 minuten vanaf golfresort Heritage Awali ligt golfbaan Heritage Golf Club, waar in 2015 en 2017 AfrAsia Bank Mauritius Open werd gehouden. Hiermee werd de golfbaan de eerste golfbaan in de Indische Oceaan waar een European Tour Event gehouden werd en daarmee onderdeel werd van de exclusieve “Race to Dubai” kalender.

De golfbaan is bijzonder mooi met geweldige uitzichten over de oceaan. Door de korte afstand vanaf de resorts Awali en Bel Ombre is het wel druk op de golfbaan.

Voor de beginnende golfer is de baan redelijk lang en lastig. Het is duidelijk een echte tourbaan voor de beter speler waar tactisch spelen vereist is.

De driving range en oefengreens liggen er prachtig bij. Niet bijzonder groot, maar zeker voldoende. De verzorging van de baan en routing is ook geweldig. Niets op aan te merken.

Als je verblijft in Heritage Awali of Hertigae Telfair, zit een dagelijke greenfee inbegrepen bij je verblijf. Losse greenfee’s (plm € 180) zijn redelijk prijzig, maar je bent niet vaak op Mauritius, dus als je de kans hebt, raad ik het toch een keer aan.

http://www.heritagegolfclub.mu/

Paradis Golf Club

Op het zuid-west hoek van Mauritius ligt Golfbaan Paradis. Een werkelijk extreem mooie baan met de uitzichten die je ook in reisgidsen ziet.

Onvergetelijk is het enige woord dat een rondje golf op de golfbaan in Paradis beschrijft, waar de fairways en greens langs de kustlijn van een spectaculaire baai kruisen tegen een achtergrond van majestueuze bergen. De bewering dat dit een van de mooiste golfbanen in Mauritius is, is geldig.

De Par 72-golfbaan met 18 holes is gebouwd op het terrein van het resort en strekt zich uit over 5.924 meter tussen de iconische Mourne-berg en de kristalheldere lagune van het schiereiland Morne.

Een groot deel van het creatieve ontwerp van sommige bunkers en fairways is te danken aan de internationale golflegende Tony Johnstone.

De golfbaan is ook van hoge kwaliteit. De greens zijn beter dan Hertigae Golf club, ze houden beter.

De been heeft wel veel waterhindernissen en vereist regelmatige flinke afstand om hindernissen te overbruggen. De baan is dan ook meer geschikt voor de betere (singe hcp) golfer.

Voor golfers met een handicap hoger dan 36 zou ik de baan afraden. Het is zonde van je geld omdat je veel holes niet zult halen.

De routing en verzorging is wel helemaal prima en de service en gastvrijheid geweldig.’

In vergelijking met de greenfee van andere banen op Mauritius is dit een “koopje”, namelijk plm € 60. Een buggy is plm € 35.

Vanaf Heritage Awali is Paradis Golf Course te bereiken binnen 45 minuten. Je kunt op het resort hiervoor eenvoudig een taxi boeken.

Als je het mij vraagt, is dit mijn favoriete golfbaan op Mauritius.

https://www.beachcomber-hotels.com/en/hotel/paradis-golf-resort-spa/golf

De 10 meeste gestelde vragen over beginnen met gol...
BRM Watches
Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier