9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland
4 minutes reading time (730 words)

Bescherm je huid tijdens het golfen

1

Een rondje golf is heerlijk met een mooi zonnetje. Maar je huid is daar niet altijd blij mee. Ongemerkt loop je toch flink wat uurtjes in de zon en zonder goede bescherming is dat toch een aanslag op je huid. Een verbrande huid is niet alleen omgemakkelijk, maar verhoogt ook de kans op huidkanker. Zeker als je vaker een rondje golft, is dat toch iets om rekening mee te houden.

Maar hoe bescherm je he huid zo goed mogelijk tegen de zon tijdens het golfen? Wij geven je eerst de belangrijkste 3 zonbeschermingsadviezen en beantwoorden dan de 6 meest gestelde vragen.

De belangrijkste 3 zonbeschermingsadviezen.

advies 1: Tussen 12:00 en 15:00 kunt u het beste de zon zoveel mogelijk vermijden. Dit heeft te maken met de zonkracht, die is dan op zijn hoogst.
advies 2. Draag beschermende kleding en draag een pet of hoed en een zonnebril om schadelijk zonlicht zoveel mogelijk tegen te houden
advies 3. Gebruik zonnebrand en breng deze overal en in een voldoende dikke laag aan

6 Meest gestelde vragen

   1. Wat is beter: lotion, spray of crème?
   2. Maakt het uit hoe duur mijn zonnebrand is?
   3. Welke zonbeschermingsfactor heb ik nodig?
   4. Hoe vaak moet ik smeren en hoeveel?
   5. Moet ik mij ook insmeren als ik in de schaduw zit of als het bewolkt is?
   6. Hoe lang is zonnebrand eigenlijk houdbaar?

1. Wat is beter: lotion, spray of crème?

Zonnebrand is verkrijgbaar in verschillende vormen. Waar je voor kiest is persoonlijk, de werking is namelijk vergelijkbaar. Lotions en sprays bevatten meer water in vergelijking met crèmes. Hierdoor zijn ze makkelijker uit te smeren. Een crème bevat meer vetachtige stoffen en is daarom geschikter voor mensen met een drogere huid. Qua werking is er geen verschil tussen de drie vormen, ze bieden allemaal evenveel bescherming tegen de zon.

2. Maakt het uit hoe duur mijn zonnebrand is?

Goedkope zonnebrand biedt net zoveel bescherming als duurdere zonnebrand. Het prijsverschil zit hem in factoren die niet van invloed zijn op de mate van zonbescherming, zoals de verpakking, de geur en de consistentie. Voordelig smeren is dus net zo goed!

Direct voordelig smeren voor een tientje
Garnier Ambre Solaire Clear Protect Refresh - Zonnebrand - SPF 30 - 200ml
Deze zonnebrandspray van Ambre Solaire is ultra-fris bij het aanbrengen, transparant en 100% niet-vettig en de textuur dringt onmiddellijk door.

 

3. Welke zonbeschermingsfactor heb ik nodig?

Op zonnebrand staat altijd de afkorting SPF. Dit staat voor Sun Protecting Factor, oftewel de zonbeschermingsfactor. Des te hoger het aantal SPF, des te meer bescherming de zonnebrand biedt. Wij raden aan om altijd minimaal factor 30 te gebruiken.

  

4. Hoe vaak moet ik smeren en hoeveel?


Als je je hebt ingesmeerd, is het belangrijk dit iedere 2 uur te herhalen. Heb je een duik in het zwembad of in de zee genomen? Dan is het belangrijk dat je je opnieuw insmeert, ook als op de zonnebrand staat vermeld dat het product waterresistent is. Er blijft misschien iets van zitten op je huis, maar de werking is door je duik een stuk minder geworden.

Hoeveel zonnebrand moet ik aanbrengen?
Wij adviseren het volgende aan te houden:
• 1 theelepel voor het gelaat en de hals
• 2 theelepels voor de armen en schouders
• 2 theelepels voor de borst, buik en rug
• 2 theelepels voor de benen en voeten
Vergeet uw oren, lippen en de bovenzijde van uw voeten niet.

5. Moet ik mij ook insmeren als ik in de schaduw zit of als het bewolkt is?


Een rondje golf zonder felle zon is misschien nog wel lekkerder dan in de brandende zon. Maar ook zonder felle zon, is het belangrijk je huid te beschermen. Door de schaduw neemt de hoeveelheid schadelijk zonlicht af, maar deze wordt niet volledig weggenomen. Smeren blijft dus het advies!

Wil je mooi bruin worden?
Je wordt nog steeds bruin als je zonnebrand gebruikt. Ook als je een zonnebrand gebruikt met een hogere factor.

6. Hoe lang is zonnebrand eigenlijk houdbaar?


Zonnebrand is tot maximaal 12 maanden na opening te gebruiken. De zonbeschermingsfactor neemt namelijk af na opening. Om van de meest optimale bescherming van uw zonnebrand te kunnen profiteren, mag je zonnebrand dus niet te lang bewaren. Bewaar zonnebrand bovendien gesloten op kamertemperatuur of buiten in de schaduw om de werking te behouden.

Extra tip: UV-beschermende Panama Golf hoed magneet golfbal marker - Dames & Heren

 

 

Onze 6 favoriete golf thuis trainingstools
Welke golftrolley past bij jou?
Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier