9.1 / 10 | 59 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland
3 minutes reading time (694 words)

5 tips voor de beste travelbag

travelbag-golf

Als je je golfclubs wilt meenemen op golfvakantie, heb je een travelbag nodig en wil je natuurlijk dat je golfclubs veilig aankomen. Daarom zal je je golftas tijdens je golfreis moeten vervoeren in een zogenaamde travelbag, een reistas voor golfclubs. Waar moet je op letten?

Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen flink variëren in prijs. Een travelbag is wel essentieel om je golfclubs te beschermen.

 

travelbag

Waar moet je op letten bij het kopen van een travelbag?

  1. Een goede travelbag heeft wieltjes aan de onderkant, dit maakt hem makkelijker te vervoeren.
  2. Een goede travelbag moet aan de binnenkant voldoende gewatteerd (gevoerd/ verstevigd) zijn om je clubs en tas goed te beschermen.
  3. De buitenkant een goede travelbag is meestal van hele stevige stof of hard plastic. Let er wel op dat het materiaal van de tas ook het gewicht van de travelbag bepaalt. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag een golftas 15 kilo wegen. Dus hoe zwaarder de tas, hoe minder extra spullen je meer kunt nemen in de golftas zoals golfschoenen en golfballen
  4. Travelbags zijn er van € 30 tot € 350. Natuurlijk bieden de duurdere golftassen iets meer bescherming, maar je moet ook overwegen of een tas van € 300 het waard is als je 1 keer per jaar op golfreis gaat. Er zijn genoeg handigheidjes (zie onderaan dit artikel) om je golfset in een goedkopere tas ook veilig te vervoeren.
  5. Vraag eens rond in je golfende vriendenkring voordat je een travelbag aanschaft. Omdat iedereen een travelbag vaak maar 1 of 2 keer per jaar gebruikt, kun je hem vaak lenen van vrienden. De kans dat je tegelijk op vakantie gaat is tenslotte niet zo groot.

Wat is een goede tas? De FASTFOLD TRAVELCOVER 2.0 is een prima tas voor slechts € 89,99

 

Nog belangrijker dan de tas: het inpakken zelf

Ook al heb je een hele dure travelbag, als je je golfset niet goed inpakt, kan hij nog steeds beschadigd aankomen.Ook gelden voor je golftas dezelfde tips als voor je gewonen bagage, zoals een slotje en je contactgegevens (maar nooit je adres!).

5 tips bij het inpakken van je golftas voor op reis

  1. Doe een steel van een bezem (of iets dergelijks) in je tas die langer is dan je langste club. Op deze manier vangt die de zwaarste klappen op in plaats van je dure driver. Je kunt ook een speciale Fastfold Bag Bone Golf Reistas Support kopen van meestal € 25. Dit is een uitschuifbare stok die je net iets langer maakt dan je langste club.
  2. Wikkel een handdoek om je clubs heen om ze extra te beschermen of doe sokken om elk clubhoofd.
  3. Haal voordat je je golftas in de travelbag doet alle onnodige rommel eruit. Dit kan aanzienlijk gewicht besparen.
  4. Sluit je travelbag af met een (goedgekeurd) slotje.
  5. Zet ergens op de travelbag je naam, e-mailadres en 06-nummer zodat je bereikbaar bent als er iets mis gaat. Zet je adres er niet op, want dan kan iemand die daarop let, weten dat je met vakantie bent.

Golftas mee in het vliegtuig: de tarieven

Er is geen vaste prijs of vast gewicht voor het meenemen van je golfbagage in het vliegtuig. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij KLM mag je je golftas bijvoorbeeld nog gratis meenemen. Je moet je dan wel aanmelden bij Flying Blue Golf en een voucher printen voor je tas. Bij Transavia mag je golfuitrusting 15 kilo wegen en bestaan uit een (gevulde) golftas en een paar schoenen. Op de heenvlucht en op de terugreis moet je betalen voor de golfbagage.  In ons artikel Golftas mee in het vliegtuig lees je er alles over.

 

Wij adviseren altijd wel een Backbone erbij aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat je langste clubs (bijvoorbeeld je driver) kan breken.

 back bone

 

 

Fastfold Travelcover 3.0

  Je koopt de travelbag hier voor maar € 99,-.

 

• Inline skate wielen
• Visitekaarthouder
• Extra accessoirevakken
• Zacht gevoerd
• Formaat 53x12x15 ”
• Twee grote zijvakken, extra voorvak
• Ritssluiting rondom
• Twee handgrepen en twee wielen
• Tas is inclusief klein slot
• Verpakt in kleurendoos
• 3,2 kg

 

 

 

In 5 stappen door de golfbaan
5 Tips voor het kopen van golfclubs
Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier