Skip to main content

Verlaag je handicap met goede golfschoenen!

Golfschoenen zijn specifiek ontworpen om spelers stabiliteit, balans en flexibiliteit te geven gedurende de beweging van de golfswing. Met een goed paar golfschoenen sta je steviger en ben je in staat om bij een onverwachtse beweging toch nog een goed balcontact te krijgen.

golfschoenen golfacademie

 1. Golfschoenen kopen: de 4 belangrijkste tips
 2. Het voordeel van golfschoenen: stabiliteit, balans en flexibiliteit
 3. Waterdichte of waterafstotende golfschoenen?
 4. Veters, klittenband of het BOA systeem?
 5. Spikes of noppen?
 6. Onderhoud van golfschoenen
 7. Golfschoenen Aanbiedingen
 8. Golfschoenen merken

1. Golfschoenen kopen: eerst 4 belangrijkste tips


Wil je golfschoenen kopen? Voordat we ingaan op alle mogelijkheden en verschillen, eerst 4 korte tips.

 • Zorg dat golf-schoenen voldoende comfort en ondersteuning bieden om blessures te voorkomen. Stabiliteit is erg belangrijk tijdens het golfen.
 • Zorg ervoor dat je schoenen spikes hebben die je makkelijk kunt vervangen. Golf-schoenen waarvan je de spikes niet kunt vervangen gaan meestal niet erg lang mee. Spikes zijn erg belangrijk voor je grip. Uiteraard zijn schoenen met kleine noppen van plastic ook geschikt. Dit soort modellen zie je trouwens steeds meer omdat je er ook makkelijker buiten de golfbaan mee kan lopen.
 • Koop waterdichte golfschoenen. Geen enkele golfer vind het fijn om natte voeten te hebben tijdens de ronde. Naast dat het prettig golfen met een golfschoen die waterdicht is, is het ook belangrijk dat ze ademen. 
 • Koop voor de zomer en winter verschillende golf schoenen. In de zomer wil je lichte schoenen die goed ademen terwijl je in de winter juist een golfschoen wilt die bescherming biedt tegen de kou en dus waterdicht zijn.

Ga meteen naar de shop

golfschoen kopen

2. Het voordeel van golfschoenen: stabiliteit, balans en flexibiliteit

Hoe meer stabiliteit, hoe beter je als golfer kunt spelen. Een goede stabiliteit is mede bepalend voor een goed balcontact. Aan een goede golfschoen is daarom veel onderzoek vooraf gegaan en omvat veel meer technieken dan je misschien zult denken. De meeste golfschoenen hebben ingebouwde stabilisatoren langs de zijkanten van de zool om ervoor te zorgen dat de voeten niet gaan verschuiven in de schoen tijdens de swing. Uiteraard dragen soft spikes en noppen onder de golfschoen ook bij aan een perfecte stabiliteit.

Golfschoenen hebben in tegenstelling tot andere sportschoenen een bredere basis en grotere zool. Dit is van groot belang aangezien een golfer goed in balans moet zijn tijdens de swing die hij vanuit één positie uitvoert. Ondanks alle trends biedt een golfschoen een aantal zekerheden, bijvoorbeeld de hak die stabiliteit geeft tijdens een swing en een zool die zorgt dat torsie flexibiliteit mogelijk maakt tijdens de golfswing.

Golfbanen zijn vaak glooiend en onregelmatig. Een goede flexibele golfschoen is daarom van belang voor comfort, maar ook voor een swing vanaf een schuine ligging.

3. Waterdichte of waterafstotende golfschoenen?

Tegenwoordig bieden eigenlijk alle golfmerken zowel waterdichte en waterafstotende golfschoenen aan. Waterdicht spreekt voor zich, na een regenachtige 18 holes heb jij nog droge sokken! 
 
Waterafstotende golfschoenen zijn niet geheel waterdicht, maar kunnen zeker een hoop aan. Verwacht er echter niet van dat je na een flinke regenbui nog droge voeten hebt. Ook wanneer er ’s ochtends vroeg nog veel dauw op het gras ligt, kan het best wel zo zijn dat je dat merkt.  Dus bezuinig hier niet op!

Waterafstotende golfschoenen kun je nog iets meer waterdicht maken door ze regelmatig in te spuiten met impregneer-middel.

Ga meteen naar waterdichte schoenen

golf schoen kopen

4. Veters, klittenband of BOA?

Hoe veters en klittenband werkt, hoeven we je niet uit te leggen. Wat misschien wel het vermelden waard is, is het BOA systeem. Footjoy heeft dit systeem bij een aantal van hun modellen toegepast.
Met het BOA systeem is veters strikken verleden tijd. Op de hiel zit een stevige draaiknop waarmee je de veters gemakkelijk kunt los- en aandraaien.  

5. Spikes of noppen?

De golfschoenen met spikes beginnen langzaamaan uit de schoenencollecties te verdwijnen. Hoewel feit blijft dat stabiliteit met soft spikes het wint van "gewone" noppen. Toch heeft het merendeel van de schoenen tegenwoordig noppen.

Het voordeel van noppen is namelijk dat je ze makkelijk ook buiten de golfbaan kan dragen. Naar je werk, supermarkt of tijdens een dagje shoppen loop jij er super comfortabel bij!

Ben je toch van plan om golfschoenen met soft spikes te gaan kopen? Vervang dan tijdig de spikes wanneer deze beginnen te slijten. Wacht je hier te lang mee, dan bestaat de kans dat je ze er niet meer uit krijgt!

golfschoenen kopen

6. Onderhoud van golfschoenen

Het onderhouden van de golfschoen is niet moeilijk, wél is regelmaat belangrijk. Een nat doekje voor het schoonmaken, een aantal malen per jaar poetsen en het gebruik van schoensmeer en je schoenen blijven goed onderhouden en kunnen daardoor langer mee. Te vaak poetsen, hoe graag je dat ook doet, is niet verstandig. Zo kunnen de poriën van het leer namelijk dicht raken. De schoen zal in dat geval minder ademen.

Tip: Wie na een rondje golf met natte schoenen thuiskomt, doet er nog steeds verstandig aan kranten aan de binnenkant van de schoenen te doen. Een al ‘eeuwenoude’ methode die echter nog steeds goed werkt. Wie helemaal goed beslagen ten ijs wil komen, kiest schoenen voor de zomermaanden en een paar voor de herfst- en winterperiode. Voor winter en herfst kun je ook kiezen voor golflaarzen. Ook deze laarzen krijgen een steeds meer eigentijds karakter én beschermen bovendien meer dan uitstekend tegen vocht en kou.

Goed materiaal om je golfschoenen te onderhouden is Nikwas Leer & Stof Bescherming.  Nikwax zorgt voor 100% waterdichte schoenen voor op de golfbaan. Daarbij blijft de ademende functie bewaart. Een kleine investering om lang van je schoenen te genieten.

7. Golfschoenen aanbieding

De outlet en sale zijn de beste momenten om goedkope golf schoenen te kopen! De beste golfschoen voor de laagste prijs met veel korting. De naam sale vraagt daar ook eigenlijk om. Elke golfshop en online golfwinkel heeft in het menu van de website wel zo’n SALE.

Op die pagina vind je alle afgeprijsde golfkleding en golf schoenen voor de allerlaagste prijs. LET OP! Je moet wel even goed kijken wat je precies koopt en of hier geen addertjes onder het gras zitten. Houdt rekening met verzendkosten en retourneren van de gekochte producten.

8. Golfschoen merken

Naast Adidas en Nike is het zoals bij alle golfkleding dat ook de categorie golfschoen bijzonder veel andere merken kent. Er zijn veel andere merken die ook leuke schoenen produceren. Puma en Ecco die ook aardig wat schoenen verkopen en natuurlijk Footjoy. De trends qua golfschoen worden gezet door de golfprofs of beter gezegd de bekende golfers. Tiger Woods met Nike golf, Sergio Cargia met Adidas schoenen en ga zomaar door. Zolang deze topgolfers met deze merken lopen zul je deze merken ook nog steeds bovenaan de ranglijst zien.

Nike
Adidas
Footjoy
Puma
Ecco
Mizuno
Callaway

Bekijk alle grote merken