Skip to main content

Hoe koop je een goede golfhandschoen?

 

golf handschoenen

1. Waarom heb je een golfhandschoen nodig

Bijna elke golfer speelt wel met een golfhandschoen. En dat is geen overdreven gedoe. Een golfhandschoen zorgt voor een betere grip op je golfclubs. Een betere grip zorgt er weer voor dat je beter je golfspel kunt spelen. Je kunt je golfclubs beter vasthouden en door de betere grip schuift je golfclub veel minder in je hand. Met een golfhandschoen krijg je meer grip op de club, zodat je minder gaat knijpen in de club.

Hiermee kun je blaren aan de hand voorkomen en dat enkel door het dragen van een golfhandschoen.

Zeker als je een beginnend golfer bent is het verstandig om direct te oefenen met een golfhandschoen aan. Als beginnend golfer heb je de neiging om te knijpen en bij vele oefenslagen op de drivingrange kan dit snel resulteren in blaren. Het dragen van een golfhandschoen als beginner is dus zeker niet overdreven. Eigenlijk een “must have” voor elke golfer.

Draag je geen handschoenen en gaan je handen zweten, dan verlies je al snel de grip. Golfhandschoenen voorkomen dit, omdat het materiaal zorgt voor een betere grip op de club.

 

Ga meteen naar de shop

2. Links of rechts?

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste bij het kopen van golfhandschoenen. Onthoud daarom goed:

Als je een rechtshandige golfer bent, dan heb je een linker golfhandschoen nodig.

Ben je een linkshandige golfer, dan heb je een rechter golfhandschoen nodig.

golf handschoen

3. Bekende merken golfhandschoen

De keuze in golfhandschoenen is enorm en als je begint met golf, ben je misschien niet zo bekend met de “bekende” merken. Daarom een rijtje van de grote merken in de golfwereld. En let op: een bekend merk , wil niet meteen zeggen dat handschoenen duur zijn!   De meest bekende merken golfhandschoenen zijn:

 

Wil je een golfhandschoen kopen dan heeft Jumbo Golf altijd een mooie aanbieding. De 2e golfhandschoen krijg je namelijk voor de halve prijs. Mooie golfhandschoen aanbieding toch? Wij geven je altijd de tip mee om 2 paar te kopen. Dit is namelijk ook heel handig als je gaat golfen in de regen en de grip van je handschoen minder wordt.

4. Soorten golfhandschoenen

Als beginnende golfer, heb je in eerste instantie een gewone (zomer) handschoen nodig. Maar het is goed om te weten dat er verschillende type handschoenen zijn voor elk weertype.

    • Gewone (zomer) handschoenen
    • all weather golfhandschoenen
    • Wintergolf handschoenen
    • Winter wanten

De gewone golfhandschoen

Voor golfen in de zomer heb je behoefte aan een ademende (mesh) en zachte handschoenen die voorkomen dat je handen gaan zweten tijdens het golfen. Dit zijn de “gewone” golfhandschoenen.

All wheather (winter) golfhandschoenen

Ga je in de herfst golfen, dan kan het nog weleens regenen. Zorg dan dat je golfhandschoenen hebt die speciaal gemaakt zijn voor natte weersomstandigheden. Deze golfhandschoenen zorgen dat je een goede grip blijft houden tijdens regen en drogen snel.

Koude handen gaan ten koste van je golfspel als je 18 holes moet lopen. Je gaat namelijk met koude handen harder in de stok knijpen wat effect heeft op je swing. Het is dan ook aan te raden om in de winter speciale  winter golfhandschoenen te dragen. Onder meer de merken Mizuno en Footjoy hebben fijne golfhandschoenen voor in de winter.

Winter wanten

Winterwanten zijn golf handschoenen die je kunt dragen over je standaard handschoenen om geen koude handen te krijgen. Als je dan moet slaan doe je ze even uit. Ook de winter handschoenen in golf worden steeds beter gemaakt. Ze lijken en voelen steeds meer aan als een gewone golfhandschoen.

Wil je een compleet overzicht van alle golfhandschoenen? Kijk dan voor heren naar deze link en voor dames naar deze link.