Skip to main content

Welke golftrolley past bij jou?

Heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen van een golftrolley? Het is wel relaxed als je je tas niet hoeft te dragen. Maar is het echt nodig? En welke trolley kies je dan? Wij leggen graag uit welke verschillende trolleys er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en wat voor jouw de beste keuze zou kunnen zijn.

De beste deal van dit moment vinden wij de Fastfold Kliq : absoluut de topper in het trolley assortiment. De trolley heeft een strak design, maar is ook licht in gewicht en makkelijk compact in te klappen. Plus verkrijgbaar in heel veel kleuren. Bekijk hier het totale aanbod.

 

Ga meteen naar de shop

  1. Waarom kies je een golftrolley
  2. Verschillende soorten golftrolleys
  3. Merken golftrolleys
  4. Fastfold Kliq in 17 kleuren

1. Waarom kies je een golftrolley

Afhankelijk van je leeftijd en fysieke fitheid heb je vast wel eens nagedacht over het aanschaffen van een trolley. En dat is niet zo vreemd. Een complete golfset is 9 holes nog wel te dragen, maar voor 18 holes moet je toch een flinke conditie en fysieke kracht hebben. En vindt je dan je rondje golf nog leuk als je 18 holes moet “zeulen” met je setje?

Een golftrolley is dan een makkelijke oplossing. Maar nou geldt bij golftrolleys hetzelfde als voor andere golfmaterialen: het aanbod is groot en je kan het zo duur maken als je wilt. Een gemiddelde golftrolley heb je voor ongeveer € 150. En bij de keuze voor een golftrolley, moet je nadenken over veel dingen. Hoe zwaar of licht mag de trolley zijn, wil je hem altijd gebruiken of alleen bij 18 holes? Hoe makkelijk moet hij inklapbaar zijn? En vooral, welk budget wil je besteden. Je kunt een trolley naar eigen wens indelen, van parapluhouders tot aan stoeltjes en van scorekaarthouders tot en winterbanden met spikes. Je kunt het echt zo gek maken als je zelf wilt.

Ga meteen naar de shop

2. Verschillende soorten golftrolleys

Golftrolley met twee wielen

In de basis heb je golftrolley’s met 2 wielen en trolley’s met 3 wielen.  Een golftrolley met twee wielen is de basisuitvoering en meest simpele versie van de trolley. Een golftrolley met twee wielen is de voordeligste mogelijkheid.  Zeker als je pas begint met golfen kan dit een goede optie zijn zonder meteen een enorm bedrag te moeten uitgeven!

Ze zijn iets simpeler en (eerlijk is eerlijk) iets moeilijker te verplaatsen dan een golftrolley met drie wielen, maar je hoeft in ieder geval geen tas meer te dragen. En een praktisch voordeel buiten de golfbaan: in de kofferbak van je auto neemt een golftrolley met twee wielen de minste plek in!

Tip: Wij adviseren ondanks de iets hogere kosten altijd een driewieler trolley. De wendbaarheid in de baan is veel beter waardoor je je meer kunt richten op je golfspel.

Golftrolley met drie wielen

Een golftrolley met drie wielen is wat steviger en wendbaarder dan een trolley met 2 wielen. Maar daardoor ook meteen wat duurder dan hun tweewielige soortgenoten.  Het grootste verschil is dat je een tweewieler achter je aantrekt en dat je een driewieler eenvoudig voor je uit kunt duwen. En dat is iets fijner voor je schouders en rug.  Driewieler zijn daarbij natuurlijk wel een stukje groter dan tweewielers en nemen dus iets meer ruimte in, in de koffiebak.

Een groot verschil is ook dat golftrolleys met drie wielen hebben altijd een rem hebben. Zonder rem rolt een driewieler namelijk vanzelf van bijvoorbeeld heuveltjes af.

Tip: Bijna alle trolleys hebben tegenwoordig demonteerbare wielen. Dit maakt het vervoer in je auto een stuk makkelijk.

Elektrische golftrolley’s

En dan heb je ook nog de elektrische golftrolley, voor als je echt geen energie wilt verspillen aan het duwen van je trolley. Deze versies zijn natuurlijk wel een stukje duurder. Ze hebben een oplaadbare accu die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te duwen. Je hoeft alleen nog maar te sturen om je clubs naar de volgende hole te krijgen. Geef richting aan en het ingebouwde motortje doet al het werk voor je. Er zijn zelfs al golftrolley’s die werken met een afstandsbediening en/of GPS. Zo hoef je je trolley nooit meer met een hand aan te raken.

Een beetje handigheid is hierbij wel vereist om te voorkomen dat je trolley de verkeerde kant uit rijdt en jij er achteraan moet rennen 😉.

3. Merken golftrolleys

Er zijn veel verschillende soorten trolley's van veel verschillende soorten merken. Als je begint met golf, ben je misschien niet zo bekend met de “bekende” merken. Daarom een rijtje van de grote merken in de golfwereld op het gebied van trolleys.

Bag Boy 
Big Max 
Elrey
Fastfold
Jucad
Ticad

5. Fastfold Kliq

Deze Fastfold Kliq is absoluut de topper in het trolley assortiment. De trolley heeft een strak design, maar is ook licht in gewicht en makkelijk compact in te klappen. Plus verkrijgbaar in vele kleuren.

golf trolleys