Skip to main content

Hoe kies je de beste waterdichte golftas?

Golfen in Nederland betekent nog wel eens dat je een kleine regenbui moet trotseren. Zelfs in de zomer. Niets is dan vervelender dan natte spullen in de tas.  Daarom zijn veel golftassen tegenwoordig waterdicht. Maar niet alle golftassen, dus let goed op wat je koopt. Daarnaast is er verschil tussen waterproof en waterafstotend.

In dit artikel geven wij je alle informatie over waterdichte golftassen. We geven je advies over de diverse golftas merken als Ogio, Nike, Callaway en Ping. We helpen je met het zoeken naar aanbiedingen voor waterdichte golftassen en geven tips waar je aan moet denken als je een tas koopt.

waterdichte standbag

 Hoe vind je de beste waterdichte golftas

Wil je een nieuwe waterdichte golftas kopen, denk dan goed na aan welke eisen de tas moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld een tas voor op je golftrolley of wil je een draagtas? Ben je opzoek naar de allerbeste waterdichte golftas die misschien wat duurder is of mag het ook een goedkoop golftas model zijn?

De beste deal van het moment vinden wij de Titleist Players 4 StaDry Stand Bag. De Players 4 StaDry™ Stand Bag biedt een eersteklas waterdichte constructie en veel opbergruimte, inclusief een kledingzak over de volledige lengte, in een lichtgewicht ontwerp van iets minder dan 1.8kg

waterdichte golftas

Ga meteen naar de shop

Beste waterdichte golftas

Veel golfmerken roepen al dat zij de beste waterdichte golftas verkopen maar toch zit er wel een groot verschil in. Er zijn ook bekende golfmerken die helemaal geen waterdichte golftas maken en verkopen. Om aan te geven wat de beste waterdichte golftas is, is bijna onmogelijk aangezien dit afhangt van het materiaal, kwaliteit maar ook zeker van de wensen van een golfer zelf. 

Waterdichte standbag

De standbag ofwel de carrybag zie je veel in het golf. Vooral in de winter als deze vaak verplicht is en je geen golftrolley mag gebruiken. De standbag is een golftas die je op je rug draagt doormiddel van een handige draagband. Een van de grote voordelen van deze tas is dat je hem bijna overal in de golfbaan mag neerzetten, behalve op de teebox en op de green natuurlijk. Je kunt met deze tas dus veel dichter bij de green komen dan met een golftas op een golftrolley. Niet alle merken verkopen een waterdichte draagtas!

Waterdichte cartbags

De cartbag is speciaal voor de golftrolley gemaakt. Vaak heb je de mogelijkheid om deze golftas ook te dragen maar dat is niet zo heel handig want de cartbag kent namelijk vaak maar 1 draagriem en kan dus maar over 1 schouder. Daarnaast heeft de cartbag geen steuntjes dus het plaatsen van deze tas is ook vrij lastig. Echt één die je gebruikt in de zomer op je golftrolley. Heb je wel een golftrolley dan biedt deze golftas je ook veel voordelen. De tas is vaak vrij groot en heeft veel opbergvakken. Je hebt dus gewoon iets meer ruimte wat altijd fijn is om je golfspullen in te stoppen. Vooral in de zomer met extra water en zonnebrand. Veel cartbags zijn waterdicht!

waterdichte cartbag

Wat kost een golftas

Koop een golftas die je echt kunt betalen maar wees niet te zuinig! Een goede golftas kost gewoon geld maar hier heb je heel veel plezier van de komende jaren. Daarnaast moet de tas ook van goede kwaliteit zijn en stevige draagriemen hebben. natuurlijk zijn er tassen onder de € 100, maar onze ervaring leert dat dit ook echt mindere kwaliteit is. De stof scheurt sneller, de draagtbanden zijn mindcer comfortabel en de tassen zijn vaak zwaarder om te dragen.

 

Geschikte golftas kopen

Als je een golftas koopt bedenk dan goed waar deze aan moet voldoen, bijvoorbeeld:
– Heeft de tas genoeg opbergruimte voor je ballen
– Heeft de tas een flessen vakje
– Heeft de tas een paraplu drager
– Is er een geinsoleerd vakje met koel mogelijkheden (wel lekker op een warme zomerdag)
– Heeft de tas stevige pootjes
– Wil je een standbag of een cartbag (let op dat een standbag ook altijd op een trolley past)
– Heeft de tas stevige en soepele draagriemen (zodat ze niet in de schouder snijden)

Golftas waterdicht maken

Je kunt ook je eigen golftas zelf waterdicht maken al geeft dat niet de kwaliteit van een echte waterdichte golftas. Met een impregneermiddel wat je over je golftas spuit zorg je ervoor dat je een waterafstotende golftas krijgt.

Golftassen aanbieding

Zoeken naar een golftas aanbieding helpt je geld te besparen. In de shop vindt je eenvoudig de leukste tassen met extra korting.

Je vindt er alle bekende merken met golftassen, zoals:

Bag Boy
Ben Ross
Bennington
Big Max
Black Diamond
Callaway
Cleveland
Cobra
Elrey
Fastfold
Jucad
Mizuno
Motocaddy
Nike
Ping
Taylormade
Titleist
Wilson

Ga meteen naar de shop

waterdichte standbag