Skip to main content

Golf Brasschaat

Golf Brasschaat is een prachtige locatie waar je kunt golfen met je golfbrevet/ golfvaardigheidsbewijs. 


De main course werd ontworpen in 1990 door de Belgische architect Paul Rolin en biedt zowel iets voor beginners als voor ervaren spelers. Hoewel de baan niet de langste is naar huidige maatstaven, vereisen de met bomen omzoomde fairways, de strategisch geplaatste bunkers en de waterpartijen een voorzichtig spelmanagement.

Golf Brasschaat is in 2020 verkozen tot beste 9 holes baan in België. De par 3 junior course is ideaal voor beginnende golfers en is tevens uitstekend voor ervaren golfers om het korte spel te oefenen.

 

Golfen op Golf Brasschaat?

 
Op Golf Brasschaat kun je heerlijk golfen, maar je hebt wel max. 36 hcp nodig.  Wil je snel je GVB en hcp 36  halen om Golf Brasschaat te kunnen golfen? 
Dat kan bij Golfacademie Nederland. Wij bieden je verschillende cursussen voor het halen van je golfbrevet en handicap voor Belgie.
 
GVB en hcp  halen in 1 dag
 

GVB/ hcp  halen in 1 dag

Tijdens de 1-daagse cursus GVB halen maak je kennis met de theorie en praktijk van het golfen. Om je GVB met hcp  te halen sluit je de cursus af met een theorie-examen (met slagingsgarantie) en het lopen van een Qualifying kaart. Vervolgens speel je met je GVB en hcp  op alle golfbanen in Nederland en buitenland.
 
Golfbrevet halen
 
 

Golfen rond Antwerpen

Er zijn genoeg mooie golfbanen in of nabij Antwerpen. De beste 18 holes golfbaan bij Antwerpen is Rinkven International Golf Club en de meest beoordeelde golfbaan bij Antwerpen is Golfcentrum Reymerswael. 

Rinkven International Golf Club

Brasschaat Open Golf & Country Club

Golfclub de Drie Eycken

Golf Puyenbroeck
Ternesse Golf & Country Club
Royal Antwerp Golf Club
Golfcentrum Reymerswael
Cleydael Golf & Country Club
Bossenstein Golf & Polo Club

 

Golfclubs Belgie

De beste golfclubs in België liggen in de omgeving van Brussel, langs de kust en in de Ardennen. 

België heeft 90 golfclubs en de beste golfbanen in België zijn: The National Golf Club, Golf Château de la Tournette, Golf Club d'Hulencourt, Royal Waterloo Golfclub, Royal Bercuit Golf Club, Golf & Country Club Limburg en Royal Golf Club Sart Tilman. Er zijn geen echt Belgische golfresorts maar er zijn wel enkele goede golfhotels, zoals Golf & Hotel de Falnuee, Golf & Hotel Henri Chapelle en Hotel Golf de Pierpont.