Skip to main content

Belgische Golf Federatie Kaart

Golfen met Nederlandse of Belgische Golfpas

Als je wilt golfen in Belgie kan dat met een Nederlandse Golfpas van de Nederlandse Golf Federatie. Maar wellicht vindt je het fijner een pas te hebben van de Belgische Golf Federatie.

Nadat je GVB met handicap in Nederland is geregistreerd, kun je eenvoudig overstappen naar België.  We leggen graag uit hoe dat werkt. En heb je vragen? Wij helpen je graag!

in dit artikel handelen we de volgende vragen.

 • Aansluiting Belgische Federatie
 • Hoe kies je de goede vereniging en de juiste federatiekaart?
 • Wij adviseren de type C kaart
 • Waar verkrijg je een type C kaart  
 • Hoe stap je overvan Nederland naar Belgie

Golfen met Nederlandse of Belgische Golfpas

Als je wilt golfen in Belgie kan dat met een Nederlandse Golfpas van de Nederlandse Golf Federatie. Maar wellicht vindt je het fijner een pas te hebben van de Belgische Golf Federatie.

Nadat je GVB met handicap in Nederland is geregistreerd, kun je eenvoudig overstappen naar België.  We leggen graag uit hoe dat werkt. En heb je vragen? Wij helpen je graag!

Aansluiting Belgische Federatie

Om een federatiekaart in België te krijgen, is het nodig lid te worden van golfclub. Er zijn veel verschillende golfclubs om uit te kiezen met jaartarief vanaf zo’n € 150 tot het klassieke ‘full membership’ voor duizenden euro's.

 

Hoe kies je de goede vereniging en de juiste federatiekaart?

België heeft 3 types van de federatiekaart:

 • Type A wordt aangeboden door clubs met minstens 9 holes Qualifying, met dit lidmaatschap kun je ook onbeperkt spelen op deze golfbaan
 • Type B wordt aangeboden door clubs met een driving range en holes (zonder minimum aantal). Meestal zijn golfscholen met 9 korte holes of 6 holes. Met dit lidmaatschap maak je onbeperkt gebruik van de holes en oefenfaciliteiten.
 • Type C wordt door alle clubs aangeboden. Met dit lidmaatschap ben je alleen lid van de golf federatie maar niet van de baan. Je betaalt dus nog steeds overal greenfee. Maar golf je niet, dan betaal je alleen je jaarlijke kosten van zo’n € 150. Deze C-kaart is dus voor de recreatieve golfen die niet wekelijks op dezelfde golfbaan wil spelen.

 

Wij adviseren de type C kaart

Het tarief van zo’n ‘greenfee-lidmaatschap’ ligt een stuk lager en je betaalt enkel bij wanneer je daadwerkelijk een ronde speelt.

Ideaal wanneer je maar af en toe de baan op kan of als je graag steeds andere banen speelt en ontdekt.

Je kan met dit type federatiekaart ook terecht bij andere golfclubs én je bent officieel aangesloten bij de Belgische Golf Federatie. Je maakt ook gebruik van de Golf Vlaanderen App met online reserveren en betalen van teetimes, deelname aan de Golf Vlaanderen wedstrijden, verzekering bij golfongevallen en alle communicatie zoals het magazine "Impact".

 

Hieronder vind je een overzicht van de clubs die de federatiekaarttype C aanbieden met link naar meer informatie.

 • Atgolf Vlaanderen           
 • Golf Centrum Ranst       
 • Golf Practice Sint-Genesius-Rode             
 • Golf Puyenbroeck           
 • IGTC (Kempense Golfschool)
 • OneGolf

              

Hoe stap je over?

Als je GVB met handicap in Nederland is geregistreerd, neem je contact op met de golfvereniging in België.  je geeft aan dat je lid wilt worden en stuurt een kopie van de Nederlandse golfpas met handicap toe. De Belgische vereniging zal je lidmaatschap activeren en de Nederlandse handicap overnemen. Controleer of de handicap goed vermeld staat op je Belgische golfpas.

Daarna zegt je het lidmaatschap bij de Nederlandse vereniging op.

Lees verder

Golfset Skymax

Golfset Skymax

De professionals van Golfacademie Nederland krijgen al jaren vragen van klanten over golfsets. "Wat is een goede golfset?" "Wat voor golfset past het beste bij mij?", of "Ik heb een set gekocht, is die wel goed voor mij?". 

Daarom hebben wij voor onze klanten een golfset uitgezocht die voldoet aan onze kwaliteitseisen en die wij adviseren aan onze klanten. Daarbij krijg je bij onze curusssen van onze professionals ook een persoonlijk clubadvies op basis van de lengte die je nodig hebt en de flexibiliteit van de shaft die past bij jouw swingsnelheid. Met dit advies kun je de set direct op maat bestellen. De set is beschikbaar voor dames en heren, wordt kosteloos op maat gemaakt. Daarbij wordt de set geleverd met een gratis tas (naar keuze) en hebben wij voor jouw gemak ook 2 voordelige trolleys die je zou kunnen aanschaffen.

Voor alle golfsets geldt:

 • Leverbaar voor dames en heren, links- of rechtshandig
 • Gratis op maat gemaakt (wat betreft lengte en flexibiliteit van de shaft)
 • Thuisbezorgd op de dag van jouw keuze voor slechts € 13,25

Bestel nu jouw golfset met € 30 korting voor € 469 incl tas

Waarom Skymax IX5

 Met de populaire IX-5 golfset overtreft Skymax de meeste beginners sets op de markt als het gaat om zowel eigenschappen als afwerkingsniveau. De clubs hebben ver ontwikkelde eigenschappen die perfect aansluiten op dat wat beginnende tot enigszins

Complete set met graphite shafts of stalen shafts?

De ijzers in deze Skymax golfset zijn verkrijgbaar met graphite shaft of stalen shaft. Heb je het liefst zo licht mogelijke clubs en een hekel aan de heftige trilling op je handen wanneer u niet volledig zuiver raakt, dan zijn graphite shafts voor jou perfect. Vindt u het fijner om wat zwaardere, meer feedback gevende clubs te hanteren, dan zijn ijzers met steel shaft optimaal.

Samenstelling

 • Driver - 460cc - 10,5° loft
 • Fairway wood 3 - 15° loft
 • Hybride club 4 - 22° loft
 • IJzers 5,6,7,8,9 
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW) 
 • Klassiek design 'Blade' putter met steel shaft, 35 inch
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride club)

Bestel nu jouw golfset met € 30 korting voor € 469 incl tas

Draagtas of cartbag naar keuze

Bij de Skymax  kies je een draagtas of een cartbag. Een draagtas heeft "pootjes" en kun je gebruiken zonder trolley. Deze Skymax Lichtgewicht draagtas heeft dubbele draagbanden en pootjes die automatisch uitklappen als je de tas neerzet. Een draagtas kun je echter ook op een trolley gebruiken en is dus dubbelfunctioneel. Een cartbag is iets groter, maar kun je alleen gebruiken met een trolley. Een cartbag kun je dus niet dragen in de golfbaan, maar is te plaatsen op een trolley. Zowel de draagtas als de cartbag is leverbaar in 3 kleuren.

Skymax draagtas blauwb   skymax cartbag driver zwart antraciet rood

Bestel hier jouw golfset

Een complete set en geen halve set

Wij adviseren je altijd direct een complete golfset te kopen in plaats van een halve golfset. Waarom? Als je begint met golf, zul je de eerste paar keer misschien niet alle clubs gebruiken. Maar zodra je een beetje ervaring krijgt, wil je meer controle over je afstand. Het verschil in afstand tussen een ijzer 7 en een ijzer 9 (die in een halve set zitten), is dan al snel 20 meter. Terwijl je met een ijzer 8 erbij (in een complete set), beter kunt bepalen hoe ver je wilt slaan. Je maakt het je daarmee veel makkelijker in de baan. Natuurlijk kun je dan ook extra clubs aanschaffen om je halve set aan te vullen, maar dit is veel duurder dan de set direct te kopen. Voor losse clubs betaal je al snel tussen de € 75 tot € 150 per club. 

Bestel hier jouw golfset

Persoonlijk clubadvies: gratis op maat gemaakt

De Skymax golfsets worden geheel gratis op maat gemaakt indien aanpassingen nodig zijn.  Weet je welke lengtemaat je nodig hebt? Dan vul je dat in bij je bestelling.

Weet je dat niet, dan geef je bij je bestelling door dat je een persoonlijk advies wilt. Je vult dan een aantal extra vragen in, op basis waarvan onze head professionals bepalen dan welke lengte je nodig hebt. Soms nemen ze ook contact op om wat meer informatie.

Trolleys 

 • Links: Fastfold Tri lite € 109 (normaal € 129)
 • Rechts: Fastfold 360 € 199 (normaal € 229) 

Bestel nu jouw golfset met € 30 korting voor € 469 incl tas

Lees verder

Bedankt voor uw aanvraag voor de 1 daagse GVB/ Golfbrevet cursus

Hartelijk dank voor uw aanvraag voor de eendaagse GVB cursus met 100% garantie op het GVB/ Golfbrevet en hcp voor Belgie.

Onze PGA AAA head professional Eric Verhoeven neemt binnen enkele uren persoonlijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen nog eens op een rij:

✔️ 100% Garantie op het behalen van uw GVB en hcp 

✔️ 7 dagen per week mogelijk op een datum naar keuze of aansluiten op bestaande cursusdata

✔️ direct de volgende dag golfen op grote golfbanen in en buiten Nederland

✔️ kleine groep (maximaal 5 deelnemers) met persoonlijke aandacht

✔️ individuele video analyse wordt na de cursus per email toegestuurd

Schikt het u niet dat wij contact met u opnemen, dan horen wij dat graag.

Mocht u zelf dingende vragen hebben, dan kunt u ons altijd bereiken.

 • Klantenservice +31 (0) 75 772 88 76
 • Head professional Eric Verhoeven +31 (0) 6 50246 089.

Team Golfacademie Nederland

 

 

Uitgaven Golf Academie Nederland

Download hier de samenvatting van Golfacademie Nederland van golfregels 2019

Download hier de Samenvatting van Golfacademie Nederland van alle golfbegrippen.

Uitgaven NGF Golfregels

Download de NGF Complete Golfregels 2016-2020

Download hier Samenvatting van de Golfregels en het EGA Handicap systeem.

Download hier de uitleg van het Stableford systeem.

Aanpassingen Golfregels 2019

We hebben de wijzigingen voor jou alvast op een rij gezet.

Download hier de nieuwe regels van 2019

In onze BLOG lees je meer over de nieuwe regels en vindt je video’s met uitleg.

Klik hier voor de BLOG met uitleg en video’s

Alvast veel plezier met de voorbereidingen!

Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons altijd bereiken op (075) 772 88 76.

Golfacademie Nederland