9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

Winter Golf Tips #2

NGF Golfregels Winter Tips

Veel mensen denken dat er niet gegolfd kan worden bij sneeuw of hagel. Niets is echter minder waar. maar er gelden wel wat regels die je goed moet onthouden.

Wat je mag doen bij winterse neerslag is in de golfregels beschreven. Sneeuw, ijs en hagel zijn tijdelijk water óf los natuurlijk voorwerp, naar keuze van de speler.

 

  • Als de hele baan bedekt is met sneeuw kun je sneeuw het beste beschouwen als los natuurlijk voorwerp: je mag wat sneeuw rondom je bal wegnemen zolang je maar niet de bal beweegt. 
  • Als de baan overwegend groen is en je bal ligt op een klein stukje sneeuw, dan kun je sneeuw het beste behandelen als tijdelijk water; dan kun je het tijdelijk water ontwijken en droppen op een stukje gras.
  • Losse natuurlijke voorwerpen op de green mag je wegvegen en dat geldt dus ook voor hagel. 
  • Je mag uiteraard ook niets doen en de bal gewoon spelen zoals hij ligt.

Rijp en dauw zijn geen losse natuurlijk voorwerpen (het kleeft aan het gras) dus zijn geen tijdelijk water. Je mag rijp of dauw ook niet wegvegen op de green. 

Meer Winter Tips lezen?

Winter Golf Tips #1 Ingebedde bal

Winter Golf Tips #2 Sneeuw, ijs, dauw

Winter Golf Tips #3 Wintergreens

Winter Golf Tips #4 Plaatsen

 

 

 

 

Winter Golf Tips #4
Winter Golf Tips #3

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier