9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

Winter Golf Tips #1

NGF Golfregels Winter Tips

De regel voor ingebedde golfballen geldt het hele seizoen. In de herfst en winter hebben we er echter wel veel meer mee te maken omdat de banen dan vaak nat en zacht zijn.

Een ingebedde bal op de fairway of op andere kort gemaaide delen van de baan mag het hele jaar opgepakt, schoongemaakt en gedropt worden - zonder straf.

Dat heeft dus niets met de winter te maken. Het mag altijd op elke baan.

Maar op sommige banen krijg je ook een free drop als een golfbal in de rough ingebed is in zijn eigen pitchmark. Dan betreft het een local rule. Als je wilt weten of die local rule op jouw baan geldt, dan moet het staan in de (tijdelijke) plaatselijke regels (temporary local rules).

Deze (tijdelijke) plaatselijk regels vindt je vaak bij de caddiemaster of receptie in het clubhuis. Vergeet er niet naar te kijken!

 

Meer Winter Tips lezen?

Winter Golf Tips #1 Ingebedde bal

Winter Golf Tips #2 Sneeuw, ijs, dauw

Winter Golf Tips #3 Wintergreens

Winter Golf Tips #4 Plaatsen

Hoe loop ik een Qualifying kaart?
Hoe werkt Stableford?

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier