9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

Hoe kun je je handicap verlagen op Par 3 banen

1210160_20170618-113335_1

Is het verlagen van je handicap moeilijk? Nee hoor, dat valt enorm mee. Je hoeft zelf niet alleen maar 18 holes banen te lopen. Het is tegenwoordig ook mogelijk voor spelers met handicap 54 tot handicap 4.5 om Qualifying kaarten te spelen op Par-3 banen. Dat betekent dat je op Par-3 banen een officiële Qualifying kaart kunt lopen en met een voldoende score je handicap kunt verlagen.

Als je op een par-3 baan een ronde speelt, dan ben je minder tijd kwijt. Een beginnende golfer zal ook op een par-3 baan meer kans hebben om een par te maken dan op een grote baan, omdat de afstand naar de green niet groot is. Voor ervaren golfers zal een par-3 baan een uitdaging vormen, omdat ze in verhouding minder slagen zullen ontvangen dan op een grote baan.

Pilot project

Het kunnen veranderen van je EGA Handicap op een par-3 baan is op dit moment nog een pilot-project, waarvoor de NGF van de Europese Golf Associatie toestemming heeft gekregen. De NGF zal de komende jaren gegevens vergelijken van golfers die zowel op een par-3 baan als een grote baan scores inleveren. Zo kan bekeken worden of veranderingen in het systeem wenselijk zijn.

Hoe loop je een Qualifying kaart?

Op de golfbaan meldt je je bij de receptie (caddiemaster) of het secretariaat en je meldt dat je een Qualifying Kaart wilt spelen. Dit kan alleen wanneer de golfbaan en andere omstandigheden in orde zijn om voor een handicap te kunnen spelen. Je vindt dit op veel websites van golfbanen onder het kopje “baanstatus”. In de winter zijn de meeste golfbanen bijvoorbeeld niet Qualifying omdat ze dan gebruik maken van wintergreens waardoor de afstanden niet meer kloppen.

Let op: spelers met een handicap lager dan 4.5 kunnen hun handicap alleen via 18-holes wedstrijden verlagen.

Lees in deze blog meer over het spelen van een Qualifying kaart.

Qualifying kaarten spelen in het buitenland
Faringwell: more life, less worry

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier