9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

Golfen met Wintergreens: waarom en hoe werkt dat?

Omdat greens met name in de winter makkelijk beschadigd raken wordt door de meeste golfbanen in periodes van vorst en sneeuw een tijdelijke green gemaakt aan het eind van de fairway. Voor dergelijke tijdelijke greens gelden speciale regels die op elke baan bekend worden gemaakt. 

Lees dus altijd goed je scorekaart en vermeldingen bij de caddymaster/ shop/ clubhuis over de geldende regels. Het kan je slagen schelen in de baan!

Weet-je: dat een foursome (vierbal) honderden voetstappen oplevert binnen een paar meter rond de hole. Bescherming van de greens is dus echt geen overbodige luxe.

Waarom sluiten golfbanen met slecht weer?

Grofweg zijn er 2 redenen om de golfbaan te sluiten of te werken met wintergreens.

1e reden : rijp

Rijp is bevroren dauw en als je dan over de green heenloopt gaat de grasplant dood. Het herstel kan duren tot het voorjaar voordat de grasmat weer hersteld.

In de tussentijd kunnen schimmels zich ontwikkelen, waardoor je in de zomer zieke greens overhoudt.

2e reden: bodem structuur

Soms wordt de golfbaan gesloten net NA winters weer. Het bovenste laagje is dan net aan het dooien maar onderin zit er nog vorst in de grond. Als je daarop loopt, treedt er structuurbederf op in de bodem en dat is voor de lange termijn kwaliteit van de baan niet goed.

Wie beslist er of de baan gesloten is?

Het gebruiken van wintergreens of het sluiten van de golfbaan zijn beslissingen die genomen worden door de hoofdgreenkeerper op basis van de kwaliteit van de bodem en de kwaliteit van de grasmat. Het is dus nooit om de golfer zijn rondje te ontzeggen, maar om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk kunt spelen op een kwalitatief zo goed mogelijke baan.

 

 

Leer de afstanden van je clubs
Robine Golf Milaan Italie

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier