9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland

5 Tips voor het kopen van golfclubs

depositphotos_13949558-stockillustratie-cartoon-golfclub_20180624-121801_1

Als je op Google zoekt naar golfclubs kom je gelijk al een hele lijst met winkels tegen die prima golfsets voor beginners verkopen. Zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je niet meer weet waar je nu eigenlijk moet beginnen bij het zoeken naar de allerbeste golfset voor beginners. Want waar moet je eigenlijk op letten? Wij zetten wat informatie voor je op een rij.

Je leest in deze blog onder ander:

 1. Waarom je voor een cursus geen golfset moet kopen
 2. Wat zit er in een goede beginners set
 3. Het verschil tussen graphite of stalen golfclubs
 4. Een volledige of halve golfset kopen?
 5. De prijs van een gemiddelde golfset

Onze tip voor een goede golfset:

1. Waarom je voor een cursus geen golfset moet kopen

 Waarom je voor een cursus geen golfset moet kopen

Je bent nog op zoek naar een 2-daagse GVB cursus of een 1-daagse GVB cursus met direct hcp 54 en je hebt nog geen golfset. Is het dan verstandig alvast een golfset te kopen? Je ziet vast goedkope setjes op marktplaats of golfwebsites.

Wij adviseren je GEEN set te kopen voordat je een cursus gevolgd hebt. Tijdens de cursus maak je altijd gratis gebruik van een leenset. Daarnaast geeft de professional je tijdens de cursus advies over een mogelijke golfset. Er zijn namelijk nogal wat zaken die hierbij van belang zijn.

Natuurlijk zijn er damesclubs en herenclubs.. Maar voor heren is er nog verschil tussen graphite of staal. Ook de lengte kan verschillen. De golfprofessional kan aan de hand van jouw swing adviseren welke set voor jou het meest geschikt is. 

Dus koop echt voor je golfcursus geen golfset, maar laat je goed adviseren. 

En geloof ons, een goede set, maakt het golfen echt een heel stuk makkelijker en je voorkomt blessures.

Laten we bij het begin beginnen. Wat zit er in een (beginners)- golfset en waar zijn de clubs voor bedoeld. 

 • Putter: Een putter is er voor gemaakt om op de green op korte afstand te putten.
 • Sand Wedge: een club met meer loft om uit de bunker te kunnen slaan of the chippen
 • Pitching Wedge: een club met meer loft om mee te chippen en te pitchen
 • IJzers oplopend van 5 tot 9: hoe lager het nummer, hoe verder je kunt slaan en hoe lager de balvlucht. In de meeste beginnerssets zitten geen ijzers lager dan nummer 5. Deze ijzers zijn moeilijk om mee te slaan en in het begin heb je nog niet voldoende techniek om goed met deze ijzers overweg te kunnen.
 • Hybrides: als vervanging voor de lage ijzers zit er in een beginnersset een hybride. Dit is een kruising tussen een ijzer en een hout en zijn veel makkelijker om mee te slaan en is daarom interessanter voor een beginneling. Een hybride is zo fijn, dat ze tegenwoordig zelfs te vinden zijn in een golftas van een professional.
 • Houten en Drivers: dit zijn voor beginners wat moeilijkere clubs om te gebruiken. Ze hebben een relatief vlakke clubblad en daarom kun je iets moeilijker goed en recht mee slaan. Ze zijn gevoelig voor grote afwijkingen. Wil je met een driver leren slaan? Neem dan in elk geval golfles, zodat de professional je kan leren hoe dat moet.

 

Ons advies voor een goede kwalitatieve golfset is de Spalding set. Prima prijs, prima kwaliteit.

3. Het verschil tussen graphite of stalen golfclubs

De shaft is een gedeelte van de golfclub tussen de grip en het clubblad. De shaft kan bestaan uit staal, of uit de flexibelere kunststof graphite. Maar welke van de twee ga je kiezen en welke is beter?

Vroeger werden de graphite shafts vooral gebruikt door vrijtijdsgolfers en beginnende golfers. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt door de professionele golfer omdat er duidelijke voordelen aan zitten.

Wie gebruikt wat?

Aan jongeren en aan fysiek sterke spelers wordt nog veel geadviseerd om voor de stalen set te kiezen en aan dames en ouderen wordt over het algemeen geadviseerd om voor de graphite set te gaan. Het beste kun je je door de golfprofessional laten adviseren. Hij kan jouw swing en swingsnelheid, je postuur en kracht beoordelen en je van advies voorzien.

Clubfitting

Clubfitting is het op maat maken van een golfset. Dit gaat vaak om het type golfclub, de shaft  en lengte. Een expert kijkt naar je swing en je swingsnelheid, de afstand tot de bal en nog vele andere elementen die invloed hebben op een goede balvlucht.

Is het nodig voor je beginnersset een afspraak te maken voor Clubfitting?

Tenzij je een golfset wilt kopen van een A-merk, met bijbehorende kosten, is het voor een beginnersset voldoende om advies te krijgen van je golfprofessional. Hij zal een goede beoordeling maken over het type shaft en de lengte die voor jou geschikt is.

Een standaard lengte golfclub is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.75 m en 1.87 m. Ben je kleiner dan zal de golfprofessional adviseren je clubs in te laten korten met bijvoorbeeld ¼ of ½ inch.

Ben je groter dan kunnen je clubs verlengd worden. Ook is het mogelijk voor golfers met grote handen, de grips te laten verdikken door een extra laag tape.

Maar vraag altijd het advies van de golfprofessional waar je les hebt.

 

 4. Een volledige of halve golfset kopen?

In het aanbod van golfsets kun je kiezen tussen complete sets van 14 clubs en halve sets. Veel beginnende golfers denken dat een halve set voldoende is.
Dat lijkt voordeliger, maar wij raden dat af. Als je golf leuk vindt, merk je al snel dat je wat extra clubs nodig hebt in de golfbaan. Wanneer je extra golfclubs los erbij koopt, ben je veel duurder uit. Losse clubs koste al goed € 50/ € 60 per stuk. Met een complete set in 1 keer, ben je dus voordeliger uit.

5. De prijs van een gemiddelde golfset

Als je je keuze hebt gemaakt voor een set die bij je past, dan komt de prijs om te hoek kijken. Een gemiddelde prijs van een goede hele beginnersset ligt zo rond de € 300,- zonder tas.

Je kunt echter ook een halve set aanschaffen. Dat lijkt voordeliger, maar wij raden dat af. Als je golf leuk vindt, merk je al snel dat je wat extra clubs nodig hebt in de golfbaan. Wanneer je die los erbij koopt, ben je veel duurder uit. Losse clubs koste al goed € 50/ € 60 per stuk. Met een complete set in 1 keer, ben je dus voordeliger uit.

Een draagtas of cartbag

Naast de clubs, heb je een tas nodig om je clubs in te doen. Daarbij kun je kiezen tussen een standbag of een cartbag. Een standbag heeft ook wel een draagtas en deze kun je dragen.

 

 

Schitterende golfbanen van Mauritius
Ready Golf: minder irritatie en prettiger spelen

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier