9.1 / 10 | 57 waarderingen

Klantenservice: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, zat en zon 9.00 - 18.00 uur, +31 (0)75 772 8876

Golfacademie Golf Tips

De beste Golftips van Golfacademie Nederland
4 minutes reading time (740 words)

Beter golfen met je voeten omhoog

EASY-BLOG-covers-2

Wat zijn de beste boeken op het gebied van mentale training voor topsporters? Door de jaren heen hebben onze professionals ontzettend veel boeken gelezen. Helaas zijn er maar weinig boeken die van het begin tot het eind blijven boeien. In dit artikel noemen wij boeken die elke topsporter of fanatieke sporter gelezen moet hebben.

 

The Inner Game of Golf

Waarschijnlijk een van de bekendste golf-boeken en niet voor niets! Dit boek laat zien hoe je je spel kunt verbeteren door je concentratie, wilskracht en zelfvertrouwen te vergroten. Elke golfer, amateur of pro, die ooit een club heeft opgepakt, weet hoe het is om de yips te krijgen - dat gevoel als je op onverklaarbare wijze de controle verliest over je schot door twijfel, spanning en faalangst.

The Inner Game of Golf is geen boek over hoe je moet golfen; het is een boek over hoe je golf kunt leren, en de lessen ervan kunnen op elke sport worden toegepast. Dit klassieke handboek behandelt de psychologische aspecten van het spel en onthult hoe je meer dan korte momenten tegelijk naar je ware potentieel kunt presteren.

Met alleen zijn Inner Game-principes, zonder een enkele les te nemen en maar één keer per week te spelen, sloeg Timothy Gallwey in een jaar tijd 15 slagen uit zijn spel. Er is geen fysieke reden waarom jij geen perfecte drives kunt slaan of lange putts consistenter kan maken. Proberen waard?

 

 

 

Mindset – Carol Dweck

Dit boek is de absolute basis als je het hebt over het mentale aspect in de topsport en het leven. Psycholoog Dweck laat zien dat succesvolle sporters een groei mindset hebben. Dit zijn de topsporters die bijvoorbeeld uit hun comfortzone komen, nieuwe doelen stellen, optimistischer zijn en uiteindelijk meer succes hebben. Wil jij een winners-mindset, dan is dit boek jouw mindset-guide!

 

SportMindfulness

Over ‘het mentale in de sport’ hangt voor veel mensen nog altijd een zweem van geheimzinnigheid, het blijft iets ongrijpbaars en vaags. En wat we dan graag doen is het wegduwen, er niets van willen weten. In de huidige tijdsgeest echter staan sporters steeds meer open om de invloed van gedachten, gevoelens en gedrag op hun sportprestaties te onderzoeken.

Lees de praktijkvoorbeelden van talentvolle sporters uit dit boek er maar op na. Het gaat over concentratie, over druk, over zenuwen, over blessures, over motivatie en over boosheid op de scheids, de trainer of jezelf. Oftewel over alles wat een sporter vroeg of laat in zijn sportcarrière op zijn pad vindt.

 

  

The Champion’s Mind– Jim Afremow

Wil je puur en alleen een boek lezen over sportpsychologie met praktische tips en voorbeelden dan is het boek van Jim Afremow – The Champion’s Mind een aanrader. Er staan veel voorbeelden in die helpen om beter te presteren door het toepassen van bijvoorbeeld visualisatie of zelfspraak.

 

Er worden mooie voorbeelden genoemd van bijvoorbeeld Muhammad Ali en de kracht van zelfspraak. Hoewel er al veel boeken zijn geschreven over sportpsychologie blijkt het dat deze niet altijd even praktisch zijn. Dit boek is juist ontzettend praktisch en er wordt ook beschreven hoe je een (mentaal) game plan voor jezelf maakt. Je leert om jezelf in de juiste stemming te brengen om de optimale prestatie te leveren.

 

Het sportbrein: Mythes uit de sportpsychologie ontkracht

Topsport is een complex samenspel van techniek, fysiek, tactiek én de juiste mentale ingesteldheid. Dat laatste aspect wordt helaas vaak miskend, hoewel het kan beslissen over winst of verlies. Veel atleten, hun coaches en sportcommentatoren raken vaak niet verder dan enkele vage dooddoeners: ‘Never change a winning team.’ ‘We moeten de hele wedstrijd 100 procent gefocust zijn.’ ‘Zij is haar zwarte beest.’ De sportwereld grossiert in clichés. Maar kloppen ze ook?

In Het sportbrein worden enkele belangrijke mythes uit de sportpsychologie ontkracht. Het sportbrein geeft daarbij in heldere taal een inzicht in het brein van de sporter. Kun je trainen op penalty’s? Schuilt er waarheid in de wonderformule van de trainerswissel? Hoe zorg je voor een optimale focus? En waarom mag een team niet te veel vedetten tellen? Een verfrissend helder boek!

Hybride of ijzer? 8 stappen voor de juiste keuze?
Onze 6 favoriete golf thuis trainingstools

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.golfacademienederland.nl/

Golfacademie Nederland

Je kunt snel en voordelig je GVB/ golfvaardigheidsbewijs met hcp 54 halen bij Golfacademie Nederland. Voor de weekend GVB cursus reserveer je direct online een plaats. Voor de GVB in 1 dag vraag je eenvoudig een offerte aan.

Contact

Klantenservice:
ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

zat en zon 9.00 - 18.00 uur
+31 (0)75 772 8876

Contactformulier